Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

Εντοπίστηκαν τα εγκεφαλικά κύτταρα που ελέγχουν την όρεξη

Ανακαλύφθηκαν κύτταρα σε τμήμα του εγκεφάλου, που ελέγχουν τα επίπεδα ενέργειας, εντοπίζουν δύο βασικά αμινοξέα στο φαγητό και «λένε» απευθείας στον εγκέφαλο ότι έχουμε χορτάσει.
Σύμφωνα με νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Warwick, πρόκειται για τα κύτταρα tanycytes. 
Όπως αναφέρει ο καθηγητής Nicholas Dale «Τα tancycytes στον εγκέφαλο αντιδρούν σε αμινοξέα που βρίσκονται στα τρόφιμα, μέσω των ίδιων υποδοχέων που αισθάνονται τη γεύση των αμινοξέων, που βρίσκονται σε θύλακες γεύσης στη γλώσσα».
 Και συνεχίζει λέγοντας ότι αυτά τα αμινοξέα βρίσκονται σε υψηλές συγκεντρώσεις σε τρόφιμα όπως το κοτόπουλο, τα αβοκάντο κτλ., οπότε τρώγοντας αυτά τα τρόφιμα ενεργοποιούνται τα κύτταρα και σε κάνουν να αισθάνεσαι λιγότερο πεινασμένος ταχύτερα.
Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, τα κύτταρα tanycytes εντόπισαν και αντέδρασαν στα αμινοξέα, παρέχοντας πληροφόρηση στο μέρος εκείνο του εγκεφάλου που ελέγχει την όρεξη και το σωματικό βάρος.
Όπως ανέφερε ο καθηγητής Dale, το να ανακαλύψουμε ότι τα κύτταρα αυτά, που είναι στο κέντρο της περιοχής του εγκεφάλου που ελέγχει το σωματικό βάρος, άμεσα αισθάνονται τα αμινοξέα, είναι πολύ σημαντικό για να βρούμε νέους τρόπους να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ελέγχουν το σωματικό βάρος τους σε υγιεινά πλαίσια.
Έτσι αυτή η ανακάλυψη μας δίνει νέες δυνατότητες για να διαμορφώσουμε πιο αποτελεσματικές δίαιτες, αλλά και να βρούμε τρόπους να μειώσουμε την όρεξη ενεργοποιώντας άμεσα τα κύτταρα αυτά του εγκεφάλου, παρακάμπτοντας το σύστημα τροφής και πέψης.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Molecular Metabolism.
Πηγή: sci-news.com
http://indeepanalysis.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.