Όπως αναφέρει ο καθηγητής Nicholas Dale «Τα tancycytes στον εγκέφαλο αντιδρούν σε αμινοξέα που βρίσκονται στα τρόφιμα, μέσω των ίδιων υποδοχέων που αισθάνονται τη γεύση των αμινοξέων, που βρίσκονται σε θύλακες γεύσης στη γλώσσα».
Και συνεχίζει λέγοντας ότι αυτά τα αμινοξέα βρίσκονται σε υψηλές συγκεντρώσεις σε τρόφιμα όπως το κοτόπουλο, τα αβοκάντο κτλ., οπότε τρώγοντας αυτά τα τρόφιμα ενεργοποιούνται τα κύτταρα και σε κάνουν να αισθάνεσαι λιγότερο πεινασμένος ταχύτερα.
Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, τα κύτταρα tanycytes εντόπισαν και αντέδρασαν στα αμινοξέα, παρέχοντας πληροφόρηση στο μέρος εκείνο του εγκεφάλου που ελέγχει την όρεξη και το σωματικό βάρος.
Όπως ανέφερε ο καθηγητής Dale, το να ανακαλύψουμε ότι τα κύτταρα αυτά, που είναι στο κέντρο της περιοχής του εγκεφάλου που ελέγχει το σωματικό βάρος, άμεσα αισθάνονται τα αμινοξέα, είναι πολύ σημαντικό για να βρούμε νέους τρόπους να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ελέγχουν το σωματικό βάρος τους σε υγιεινά πλαίσια.
Έτσι αυτή η ανακάλυψη μας δίνει νέες δυνατότητες για να διαμορφώσουμε πιο αποτελεσματικές δίαιτες, αλλά και να βρούμε τρόπους να μειώσουμε την όρεξη ενεργοποιώντας άμεσα τα κύτταρα αυτά του εγκεφάλου, παρακάμπτοντας το σύστημα τροφής και πέψης.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Molecular Metabolism.
Πηγή: sci-news.com
http://indeepanalysis.gr