Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Σημάδια ότι το σώμα σας είναι νεότερο από την ηλικία σας

Αν τα χρόνια περνούν, αλλά η επίδρασή τους πάνω στο σώμα σας δεν γίνεται και τόσο ορατή, μάλλον έχετε κάνει πολύ σωστές επιλογές! Μιλάμε πάρα πολύ συχνά για τα οφέλη που έχει η ισορροπημένη διατροφή και ένας υγιεινός τρόπος ζωής για τον οργανισμό μας, πως μπορούμε να προλάβουμε πολλές παθήσεις αλλά και να σταματήσουμε την
γρήγορα εξάπλωση των σημαδιών του γήρατος.Και αυτά είναι μερικά μόνο από τα υπέροχα πράγματα που θα δούμε να συμβαίνουν στο σώμα μας, αν φροντίζουμε τον εαυτό μας όσο καλύτερα γίνεται…
Κανένα λαχάνιασμα 
Όσοι έχουν νιώσει να λαχανιάζουν με το που ανέβουν μερικά σκαλοπάτια μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι αυτό το να μην χάνει το σώμα μας τις δυνάμεις του με την παραμικρή υποψία σωματικής άσκησης.
Δυνατά νύχια 
Το πιστεύετε ή όχι, τα νύχια μας (όπως και τα δόντια μας) μπορούν να πουν πολλά για την κατάσταση της υγείας μας. Αν φροντίζουμε τον εαυτό μας, τα νύχια μας θα είναι δυνατά, χωρίς αποχρωματισμούς και τραχιά υφή, ούτε θα σπάνε.
Γυμναστική με άνεση Ένα σώμα που γυμνάζεται τακτικά αποκτά σιγά-σιγά όλο και μεγαλύτερες αντοχές, που σημαίνει ότι θα εξακολουθείτε ακόμα και σε πιο προχωρημένη ηλικία να κάνετε γυμναστική με άνεση οι μύες σας θα είναι πιο δυνατοί, η αίσθηση της ισορροπίας σας και η ευλυγισία σας σε εξαιρετικά επίπεδα.

Όλα καλά στην τουαλέτα

Αν το σώμα σας είναι υγιές, αυτό θα φαίνεται και στην τουαλέτα. Θα μπορείτε να πηγαίνετε τακτικά, και πιθανότατα περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα. Αυτό είναι το καλύτερο σημάδι ότι ο μεταβολισμός σας λειτουργεί άψογα.

Κοιμάστε καλά

Όταν πέφτετε για ύπνο, καταφέρνετε να κλείσετε τα μάτια σας αμέσως. Το επόμενο πρωί, καταφέρνετε να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα, νιώθοντας ξεκούραστοι. Η ποσότητα, αλλά και η ποιότητα του ύπνου είναι πάρα πολύ σημαντικοί παράγοντες για την υγεία μας.

Το σωματικό σας λίπος είναι στα ιδανικά επίπεδα

Το ιδανικό σωματικό λίπος για έναν άνδρα άνω των 40 ετών μπορεί να είναι από 11% μέχρι 22%. Συνδυάστε την λιπομέτρηση με μέτρηση του Δείκτη Μάζας Σώματός σας, για να λάβετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Κανένα στρες

Όλοι βιώνουμε στρες καθημερινά, αλλά πόσο το αφήνουμε να μας επηρεάζει; Αν έχετε αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για να διαχειρίζεστε το άγχος, αυτό θα φαίνεται στο σώμα σας από το να έχετε καλύτερη στάση, μέχρι και λιγότερες ρυτίδες. Και, μιας που τις αναφέραμε…

Λιγότερες ρυτίδες

Οι ρυτίδες και τα σημάδια της γήρανσης είναι αναπόφευκτα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει απλά να τα αφήσουμε να χαράξουν το πρόσωπο και το σώμα μας από μικρή ηλικία, με κακές επιλογές. Αν προστατεύαμε την επιδερμίδα μας από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες και αν καταναλώναμε μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα σημάδια γήρανσης δεν θα είναι τόσο έντονα. Και, προφανώς, εδώ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Νιώθετε υγιείς

Ίσως το πιο σημαντικό, στο τέλος, είναι το πώς νιώθουμε οι ίδιοι. Αν, παρά τα χρόνια που περνούν από πάνω σας, νιώθετε γεμάτοι ενέργεια, όρεξη να είστε δραστήριοι και δεν έχετε χάσει τον ενθουσιασμό σας, δεν υπάρχει καλύτερη ένδειξη ότι η υγεία σας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση! 
http://www.iatronet.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.