Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Τα φλαβονοειδή των σταφυλιών είναι φυσικό διαλυτικό του αίματος

Σύμμαχοι της καρδιάς, τα μωβ σταφύλια, βοηθούν στην ομαλή κυκλοφορία του αίματος, προστατεύοντάς μας από εμφράγματα τα οποία συμβαίνουν όταν θρόμβοι αίματος προσκολλώνται σε εναποθέσεις λίπους στα τοιχώματα των αρτηριών της καρδιάς, «στραγγαλίζοντας» την παροχή του αίματος. 
Έτσι, οτιδήποτε αποτρέπει τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων και τη δημιουργία θρόμβων -όπως τα φλαβονοειδή- είναι ιδιαίτερα επιθυμητό! Τα φλαβονοειδή είναι μια κατηγορία αντιοξειδωτικών που
είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την καρδιαγγειακή υγεία και βρίσκονται σε διάφορες τροφές. 
Το γκρέιπφρουτ και ο χυμός πορτοκαλιού περιέχουν πολλά φλαβονοειδή, αλλά διαφορετικά από εκείνα που βρίσκονται στα μωβ σταφύλια.
 Έρευνες υπέρ του χυμού από μωβ σταφύλι
Οι ερευνητές έχουν συγκρίνει το χυμό του μωβ σταφυλιού με τους αντίστοιχους χυμούς πορτοκαλιού και γκρέιπφρουτ και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο χυμός σταφυλιού είναι καλύτερος για την καρδιά. Κλινική έρευνα σε ανθρώπους έχει δείξει ότι τόσο η ασπιρίνη όσο και το κόκκινο κρασί επιβραδύνουν τη δραστηριότητα των αιμοπεταλίων κατά περίπου 45%, ενώ 255-340 γραμμάρια χυμού μωβ σταφυλιού την μειώνει κατά περίπου 75%.
Η αντιπηκτική επίδραση του χυμού σταφυλιού, που παρατηρείται επίσης στο εκχύλισμα των σπόρων σταφυλιών, που ονομάζεται OPCs (ολιγομερείς προκυανιδίνες), στο εκχύλισμα της φλούδας του σταφυλιού, στο εκχύλισμα από μύρτιλλο, κράνμπερι και γκίνγκο, οφείλεται σε συγκεκριμένα φλαβονοειδή που περιορίζουν το ιξώδες των αιμοπεταλίων. Και σε αντίθεση με την ασπιρίνη, οι ενώσεις αυτές βοηθούν στην πρόληψη των ελκών και της γαστρεντερικής αιμορραγίας, αντί να την προκαλούν.
Επιπλέον, όταν οι άνθρωποι πίνουν χυμό μωβ σταφυλιών μία φορά την ημέρα, τα οφέλη διαρκούν για αρκετές ακόμη ημέρες άρα αυτά τα φλαβονοειδή παρέχουν προστασία ανά πάσα στιγμή. Νέα έρευνα έχει επίσης δείξει ότι ακριβώς αυτά τα φλαβονοειδή από μούρα και σταφύλια (φλαβανόλες και προκυανιδίνες) έχουν ανασταλτική δράση επί της δραστηριότητας του ενζύμου μετατροπής αγγειοτενσίνης Ι (ACE). Τα συνθετικά φάρμακα αναστολής ACE συνταγογραφούνται από τους γιατρούς ως το νούμερο ένα, για τη θεραπεία πρώτης γραμμής σε ασθενείςμε καρδιολογική πάθηση υψηλού κινδύνου.
Πώς να το εντάξετε στη διατροφή σας
Συμπεριλάβετε τροφές πλούσιες σε φλαβονοειδή ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή, η οποία περιέχει πέντε με επτά μερίδες την ημέρα από λαχανικά, φρούτα και χυμούς. Τα συμπληρώματα OPCs παρέχουν τα αμέτρητα οφέλη των σταφυλιών χωρίς όλα τα σάκχαρα του χυμού σταφυλιών ή του αλκοόλ του κόκκινου κρασιού.
Tο εκχύλισμα από κουκούτσια μωβ σταφυλιών (Masquelier’s® Original OPCs) και τα εκχυλίσματα από τα μούρα κράνμπερις και μύρτιλλα είναι τα βασικά  συστατικά του Beyond Grape Seed. Το Beyond Grape Seed είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό με πολλαπλά οφέλη για τα αγγεία, την καρδιά, τα μάτια, το ουροποιητικό  και την επιδερμίδα.
 http://www.medmelon.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.