Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας & το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης οργανώνουν και θα φιλοξενούν από 193.2017 εως 28.5.2017 την έκθεση “Το Παιχνίδι από την αρχαιότητα έως σήμερα”!

Πρόσκληση για την έκθεση: Το παιχνίδι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα 
Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας και το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης οργανώνουν και θα φιλοξενούν από τις 19 Μαρτίου μέχρι τις 28 Μαΐου την έκθεση “Το Παιχνίδι – από την αρχαιότητα έως σήμερα”
Αφορμή για να στηθεί μια έκθεση για την ιστορία του παιχνιδιού αποτέλεσε η συλλογή παιχνιδιών του Λαογραφικού Μουσείου Σαντορίνης και του ιδρυτή του, κου Εμμανουήλ Λιγνού
Το παιχνίδι είναι ο φυσικός τρόπος για να γνωρίσει ο άνθρωπος τον κόσμο, να αναπτυχθεί νοητικά και ψυδικά και να κοινωνικοποιηθεί. 
Μέσα από τη διερεύνηση του παιχνιδιού έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα σύντομο ταξίδι στον χρόνο και να γνωρίσουμε πληροφορίες, πρώτα για το
ίδιο το παιχνίδι και κατ’ επέκταση για τον πολιτισμό κάθε εποχής, αφού η συλλογή αντικειμένων μαρτυρά τις αισθητικές επιλογές, τα κοινωνικά στερεότυπα, το γνωστικό επίπεδο και τις ηθικές αξίες της καθεμιάς. 
Στόχος της έκθεσης είναι να θυμηθούμε τη σημαντικότητα του παιχνιδιού και να προβληματιστούμε για την αξία του και τη σημερινή μορφή του. 
Η έκθεση θα φιλοξενήσει τη συλλογή του Λαογραφικού Μουσείου Σαντορίνης, αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών, παιχνίδια εποχής και σύγχρονα, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό με αφηγήσεις για τα παραδοσιακά παιχνίδια και τον τρόπο με τον οποίο παίζονταν στη Σαντορίνη
Την έκθεση θα συμπληρώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κατασκευάζω και παίζω αρχαία παιχνίδια”.
19 Μαρτίου – 28 Μαΐου 2017 | Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, Βλυχάδα | Είσοδος ελεύθερη

  
Κλικ εδώ. 
Κλικ εδώ. Γκανιές! ένα παλιό και ξεχασμένο Σαντορινιό παιχνίδι που έπαιζαν τα τότε παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Καμαρίου μέχρι και την 10ετία του 1960 & 1970.
 
 
 
 
Κλικ εδώ Δωδεκάρα!  Κλικ εδώ. Το σκλαβάκι είναι ένα παλιό παιχνίδι, χαραγμένο στο χώμα σε σχήμα ορθογωνίου παραλληλογράμμου, με 8 εσωτερικά τετράγωνα, τέσσερα από την αριστερή και άλλα τέσσερα από την δεξιά πλευρά του σχήματος..............

 

Κάνοντας κλικ στην πιο κάτω θεματολογία μπορείτε να δείτε ανάλογες αναρτήσεις μας
Χορευτικά Σαντορίνης
Πανηγύρια της Σαντορίνης
Παλαίμαχοι  Σαντορίνης
Παλιές Αναμνήσεις
Παλιές φωτογραφίες Σαντορίνης
Θαλασσοταραχή - Σοροκάδα Καμαριού 
Αγροτικά Σαντορίνης
Αγροτικά Θήρας
Σαντορινιά Παράδοση
Σαντορινιά Προϊόντα
Λουκάνικα Σαντορίνης
Προϊόντα Σαντορίνης
Σαντορινιά Κουζίνα
Γλυκά Σαντορίνης

Γλέντια  
Για περισσότερη θεματολογία κλικ στο δεύτερο εικονίδιο με τίτλο ετικέτες, που βρίσκεται στη δεξιά και ενδιάμεση πλευρά της οθόνης, τα οποία εμφανίζονται όταν περάσει ο κέρσορας του ποντικιού, πάνω από το μαύρο περίγραμμα. 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.