Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Με αυτή τη διατροφή θα ρίξετε το «ζάχαρο»

Δε θέλει κόπο αλλά τρόπο για να κρατήσετε σε φυσιολογικά επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα σας.
Έρευνες έχουν δείξει ότι αν οι διαβητικοί καταναλώνουν συγκεκριμένες τροφές μπορεί να έχουν χαμηλά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.
Δείτε ποιες είναι οι σούπερ τροφές που ρίχνουν το ζάχαρο
Βρώμη

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και ειδικότερα β-γλυκάνες, οι οποίες ρίχνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και προσφέρουν καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο.
Κανέλλα
Η προσθήκη κανέλλας, λόγω των πολυφαινόλων που περιέχει, στο γιαούρτι, στο ρυζόγαλο στα δημητριακά ή ακόμη και στη φρουτοσαλάτα, μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου. Η προτεινόμενη δοσολογία για τους διαβητικούς είναι 6 γρ. και δε θα πρέπει να υπερβαίνεται.
Φασόλια
Τα φασόλια αλλά και τα περισσότερα όσπρια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.
Βάση μελετών η συστηματική κατανάλωση οσπρίων, και ειδικότερα φασολιών, σχετίζεται με χαμηλότερες τιμές γλυκοζυλιωμένης αιμοαφαιρίνης.
Αμύγδαλα
Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση αμυγδάλων και άλλων ξηρών καρπών βελτιώνει τις τιμές της γλυκόζης.
Παράλληλα η υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά συστατικά συμβάλλει στην προστασία της υγείας των αγγείων και της αθηρωματικής πλάκα.

Πράσινο τσάι
Κλινικές μελέτες έδειξαν πως το πράσινο τσάι ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης αίματος λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε κατεχίνες. Οι ειδικοί συστήνουν να πίνετε 1-2 ποτήρια πράσινου τσαγιού πλούσιου σε κατεχίνες σε καθημερινή βάση.
 http://www.healthreport.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.