Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Γλέντι στον εορτασμό της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στο Καμάρι της Σαντορίνης 24.9.2016

Διαχρονικά στην περιοχή του Καμαριού της Σαντορίνης κυριαρχούσαν δύο μεγάλες τοπικές εορτέςο εορτασμός της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης και ο άλλος του Αγίου Παγκρατίου, όπου το βράδυ της ομώνυμης ημέρας, η τότε Κοινότητα Καμαριού επί της Προεδρίας του Βαγγέλη Σιγάλα, διοργάνωνε δωρεάν γλέντι στο παρευρισκόμενο κοινό με τοπικά όργανα, δίνοντας μια άλλη και διαφορετική ζωντάνια στην περιοχή.     
Πέρα από αυτές τις γιορτές,
σταδιακά προστέθηκε και το γλέντι του Αγίου Νεκταρίου, από ενεργή και
δραστήρια ομάδα των συγχωριανών μας και την οποία τηρούν πιστά μέχρι και σήμερα.  
Κατά τον εφετινό εορτασμό της Παναγίας, και λόγω της ανάπλασης - διαμόρφωσης πλατείας Καμαριού, η νεολαία του χωριού σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής μας από τον Πολιτιστικό - Περιβαλλοντικό Σύλλογο Καμαριού, τον Σύλλογο Μεσαγωνιατών  «Παναγία η Επισκοπή»,
καθώς και από την ποδοσφαιρική ομάδα Θύελλα Καμαριού, διοργάνωσαν το γλέντι αυτό, διατηρώντας το καθιερωμένο μας έθιμο στους ρυθμούς της τοπικής μας παράδοσης.  

Έτσι λοιπόν το βράδυ του εορτασμού στις 8:00 το βράδυ έγινε μια πανέμορφη εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καμαριού, η οποία συμπεριελάμβανε  συνεστίαση από κρέας κοκκινιστό με πατάτες, με ντόπιο κρασί  και διασκέδαση, από παραδοσιακή Ελληνική μουσική με τους  συμπατριώτες μας, με πρωταγωνιστές τον Καραμολέγκο Αντρέα & Καραμολέγκο Χαράλαμπο.  
Ο χώρος είχε κατακλυσθεί από τους επισκέπτες της περιοχής.    

Η μουσική ήταν εξαιρετικά ανάλογη για τη διασκέδαση του κοινού, οι μελωδικές ντόπιες φωνές των τραγουδιστών, άφησαν άφωνο το κοινό.
   Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτή, ώστε να απολαύσουμε την βραδιά αυτή.    
Ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να παγιωθεί στην περιοχή μας, στο νεότευκτο χώρο της, υπό της σημερινής διαμόρφωσης της κεντρικής πλατείας του χωριού μας.    Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες από την ημέρα αυτή, μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
Δείτε το βίντεο!  

Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερους εορτασμούς και Γλέντια από την ευρύτερη περιοχή του Καμαριού της Σαντορίνης

 Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη    

  Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη   

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στο Καμάρι Σαντορίνης 24.9.2016


 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Εσπερινός Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στο Καμάρι Σαντορίνης 23.9.2016

 
   Κλικ εδώ. Γλέντι στον εορτασμό της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στο Καμάρι της Σαντορίνης 24.9.2015  
  Κλικ εδώ. Γλέντι στον εορτασμό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στο Καμάρι Σαντορίνης 24.9.2014     

 Κλικ εδώ. Το Γλέντι του Αγίου Νεκταρίου στο Καμάρι της Σαντορίνης 9.11.2013

 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Ένα διαφορετικό γλέντι στον εορτασμό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο Καμάρι της Σαντορίνης, με άρωμα τη παράδοσή μας! 24.9.2011

  

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στο Καμάρι Σαντορίνης 24.9.2016

 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Εσπερινός Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στο Καμάρι Σαντορίνης 23.9.2016

 

 

Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερους εορτασμούς και Γλέντια  από την ευρύτερη περιοχή του Καμαριού της Σαντορίνης

Κάνοντας κλικ στην πιο κάτω θεματολογία μπορείτε να δείτε ανάλογες αναρτήσεις μας Χορευτικά Σαντορίνης Πανηγύρια της Σαντορίνης Παλαίμαχοι  Σαντορίνης Παλιές Αναμνήσεις Παλιές φωτογραφίες Σαντορίνης Θαλασσοταραχή - Σοροκάδα Καμαριού  Αγροτικά Σαντορίνης Αγροτικά Θήρας Σαντορινιά Παράδοση Σαντορινιά Προϊόντα Λουκάνικα Σαντορίνης Προϊόντα Σαντορίνης Σαντορινιά Κουζίνα Γλυκά Σαντορίνης Γλέντια 


Κουζίνα Σαντορίνης

Πολιτιστικά Σαντορίνης

Παραδοσιακά ΕπαγγέλματαΦτεουριά


Αντώνης Αρβανίτης Παραδοσιακός Βιολιστής


Κατοικίδια Ζώα


ΒραχονησίδεςΓια περισσότερη θεματολογία κλικ στο δεύτερο εικονίδιο με τίτλο ετικέτες, που βρίσκεται στη δεξιά και ενδιάμεση πλευρά της οθόνης, τα οποία εμφανίζονται όταν περάσει ο κέρσορας του ποντικιού, πάνω από το μαύρο περίγραμμα.

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.