Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Ο αείμνηστος Γιάννης Φύτρος αφηγείται αποσπασματικά από την εποχή 1940 - 1950

Είχαμε την τιμή και την χαρά να έχουμε στα χέρια μας μια ηχογραφημένη συνέντευξη από τον φίλο μας Ηλία Ηλιόπουλο και  Δημοσιογράφο - Ανταποκριτής Μ.Μ.Ε, Συνεργάτης  Εφημερίδων, Ιστοσελίδων Ελλάδος, Κύπρου, Ευρώπης, ΗΠΑ, Καναδά, Ασίας, Αυστραλίας, Αφρικής, Νοτίου Αμερικής, ο οποίος είχε μαζί με την σύζυγό του Νικολίνα Αργυρού, με τον αείμνηστο Γιάννη Φύτρο και η συνέντευξη αυτή είχε μεταδοθεί σε σειρά των ομογενειακών ΜΜΕ (τοπικοί ραδιοσταθμοί) κυρίως σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη, Αφρική, ενδεχομένως και σε κάποια ΜΜΕ στη Ελλάδα.
Πριν από την μετάδοση υπήρχε ανάλογος πρόλογος που εξηγούσε σχετικά με την προσωπικότητα του Γιάννη Φύτρου, αλλά και την σταδιοδρομία και την δράση που είχε στην ζωή του.
Ανάλογο ήταν το ενδιαφέρον των ακροατών, μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα, στον φίλο μας τον Ηλία Ηλιόπουλο,  από τα όσα εξιστορούσε όντας ο ίδιος ο Γ. Φύτρος από τα βαθειά του γεράματα.
Στην περιγραφή του αναφερόταν με πάθος, από το μέγεθος της πραγματικότητας και των ανεξίτηλων αναμνήσεων, χρωματίζοντας και ενεργοποιώντας με ανάλογη ισχύ την ιδιομορφία της Σαντορινιάς ντοπιολαλιάς του, κατά την δύσκολη και σκληρή εποχή της περιόδου 1940 – 1950,
αναφερόμενος σε σκληρά γεγονότα που έζησε και είναι άγνωστα για την σημερινή μας κοινωνία.
    Πριν τον ακούσουμε στο πιο κάτω βίντεο θα κάνουμε μια σύντομη αναφορά για τον αείμνηστο Γιάννη Φύτρο του Γρηγορίου.
Ο Γιάννης γεννήθηκε το 1922 στην Επισκοπή Γωνιά της Σαντορίνης και έφυγε πλήρης ημερών σε βαθιά γεράματα σε ηλικία των 92 ετών στις 12 Μαρτίου του 2014.
Τελείωσε το Δημοτικό της Επισκοπής Γωνιάς, με δάσκαλο τον Φραγκίσκο Πρέκα.
Μετά το ημιγυμνάσιο του Πύργου πήγε στον Πειραιά.
Σπούδασε Μηχανικός, στη Τεχνική Σχολή του Αρχιμήδη.
Διορίσθηκε υπάλληλος στο αντιτραχωματικό νοσοκομείο Θήρας.
Όταν έκλεισε το νοσοκομείο, τότε μετατέθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών (το σημερινό Γιώργος Γεννηματάς) από όπου και συνταξιοδοτήθηκε το έτος 1984.
Στη συνέχεια μπορείτε να τον ακούσετε μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.

Δείτε το βίντεο!  


Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη   Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη  

 

 

 

 

 

 

Κάνοντας κλικ στην πιο κάτω θεματολογία μπορείτε να δείτε ανάλογες αναρτήσεις μας

Χορευτικά Σαντορίνης  

Πανηγύρια της Σαντορίνης  

Παλαίμαχοι  Σαντορίνης  

Παλιές Αναμνήσεις  

Παλιές φωτογραφίες Σαντορίνης  

Θαλασσοταραχή - Σοροκάδα Καμαριού   

Αγροτικά Σαντορίνης  

Αγροτικά Θήρας  

Σαντορινιά Παράδοση  

Σαντορινιά Προϊόντα  

Λουκάνικα Σαντορίνης  

Προϊόντα Σαντορίνης  

Σαντορινιά Κουζίνα 

Γλυκά Σαντορίνης Γλέντια 


Κουζίνα Σαντορίνης

Πολιτιστικά Σαντορίνης


Παραδοσιακά ΕπαγγέλματαΦτεουριά


Αντώνης Αρβανίτης Παραδοσιακός Βιολιστής


Κατοικίδια Ζώα


ΒραχονησίδεςΓια περισσότερη θεματολογία κλικ στο δεύτερο εικονίδιο με τίτλο ετικέτες, που βρίσκεται στη δεξιά και ενδιάμεση πλευρά της οθόνης, τα οποία εμφανίζονται όταν περάσει ο κέρσορας του ποντικιού, πάνω από το μαύρο περίγραμμα.


Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.