Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Ο Μιχάλης ο Μπελάς, η Άννα, και η καλή Καρδιά της Σαντορίνης....!!!!

Πέρα από τα αξιόλογα αξιοθέατα της Σαντορίνης, υπάρχει και μια άλλη, ίσως θα λέγαμε παραμελλημένη πλευρά του νησιού που είναι καλά κρυμμένη στη διαχρονική παράδοση του τόπου, όπου  ο κάθε ενδιαφερόμενος επισκέπτης, μπορεί κάλλιστα και εύκολα να βρει μια άλλη καρδιά της Σαντορίνης".....
Έτσι λοιπόν λίγο πριν το Φάρο του Ακρωτηριού της πολύβουης Σαντορίνης που βρίσκεται στο νότιο άκρο του νησιού, υπάρχει μια απίθανη παραδοσιακή ταβέρνα
με ένα μικρό και γραφικό κατάστημα πώλησης από τοπικά προϊόντα με την επωνυμία "Καλή Καρδιά" που και στην πραγματικότητα μιλάμε για την ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ!
  Έξω από το χώρο αυτό βρίσκεται ένα καλοσυνάτο και πρόσχαρο πρόσωπο, με το χαμόγελο στα χείλη, να ασχολείται επιμελώς με τα παραδοσιακά της προϊόντα, η Άννα του "Μπελά" από το διερχόμενο κοινό.

Μεταξύ των ποικίλων ασχολιών της, πότε την βλέπεις να κόβει τις μικρές και μικρόκαρπες ντομάτες της Σαντορίνης για να τις κάνει λιαστές, πότε να  καθαρίσει αμυγδαλόψυχες και να προετοιμάσει το "κουφέτο", ένα τοπικό
παραδοσιακό γλυκό που έκαναν στον  σαντορινιό γάμο, τις γιορτές αλλά και τις καθημερινότητας, αλλά να ασχολείται ακόμη και με διάφορες άλλες παραδοσιακές ασχολίες.....
Έτσι λοιπόν ο κάθε περαστικός εντυπωσιάζεται με τις εικόνες αυτές, και πλησιάζοντας για να δει, περιχαρακώνεται από τη φιλοξενία, το γλυκό της χαμόγελο, τον εγκάρδιο χαιρετισμό, αλλά και την πλούσια γευσιογνωσία από τα σπιτικά και γευστικότατα τοπικά της προϊόντα! 

Ανάλογη εικόνα είναι και ο σύζυγός της ο Μιχάλης, ή όπως τον αναφέρουν τοπικά οι κάτοικοι της περιοχής "ο Μπελάς". Αυτός  μόνο Μπελάς δεν είναι, αφού στο γαλήνιο και ήρεμο πρόσωπό του διακρίνει κανείς εύκολα την απλότητα αλλά και την ειλικρίνειά του.
Στη παρέα χωρίς να το καταλαβαίνει πρωτοστατεί με τις όμορφες και αυτοσχέδιες ρίμες του κατά την διάρκεια της συντροφιάς, όπως μπορείτε να δείτε στο πιο κάτω βίντεο!  

Ασχολείται καθημερινά με κάθε αγροτική δραστηριότητα καλλιεργώντας και παράγοντας τις σοδειές του, με τον παραδοσιακό τρόπο, όπως την νοστιμότατη παραδοσιακή φάβα, το ποικίλο και γευστικότατο κρασί του, την μικρόκαρπη σαντορινιά ντομάτα, αλλά και άλλα πολλά τοπικά άνυδρα προϊόντα: καρπούζια, κατσούνια, κολοκύθια κτλ.
Μέχρι και σήμερα η καλλιέργεια της γης που εκμεταλλεύεται γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο και τα δικά του ζώα, από νύχτα ως νύχτα!
Παρά τον καθημερινό φόρτο της εργασίας του και βλέποντάς τον να ασχολείται επιμελώς με τη μητέρα γη, μπορεί να θεωρήσει κάποιος ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει χορτάσει τη δουλειά του, ενώ παράλληλα αντικρύζει κανείς να κυριαρχεί στο πρόσωπό του η διψασμένη ενασχόλησή του, αλλά και το διάπλατο χαμόγελό του, στο δουλευμένο πρόσωπό του.
Μιλάμε για την αντικειμενική "Καλή Καρδιά" τόσο σ΄αυτόν, όσο και στην γυναίκα του....
Άρα τίτλος της δραστηριότητάς τους, δικαίως φέρει τον αναφερόμενο τίτλο.

Όλα τα σπιτικά τους προϊόντα όπως το "χλωρό" (τυρί από κατσικίσιο γάλα), λιαστές ντομάτες, μπελτές - την πάστα ντομάτας, φάβα, η λευκή μελιτζάνα, τουρσί, ελιές, πάστα ελιάς, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, γλυκό κρασί "Βυσάντο", κόκκινα και λευκά κρασιά, και μια ποικιλία άλλων προϊόντων από το νησί, λουκάνικα σαντορίνης, παστό λαρδί κτλ.
   Απίθανη είναι και η μανέστρα που κάνει, για να ευχαριστήσει σε χρόνο μηδέν την παρέα του, αλλά και διάφορες άλλες & γρήγορες ετοιμασίες του. 
Την παράδοση της Σαντορινιάς κουζίνας την μετέφερε στη νέα του ταβέρνα που δημιούργησε πρόσφατα στο χώρο της ΚΑΛΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!  
Δείτε το βίντεο!!!!



Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την περιοχή του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης!

Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

 
Κλικ εδώ. Μιχάλης Μπελάς!  Το όργωμα του καλοκαιριού και η σημασία του!!!







Κλικ εδώ. Άριωμα - βουλόχωμα σαντορινιάς ντομάτας


 





Κλικ εδώ. Βουλόχωμα  άνυδρης σαντορινιάς ντομάτας!









 Κάνοντας κλικ στην πιο κάτω θεματολογία μπορείτε να δείτε ανάλογες αναρτήσεις μας
Χορευτικά Σαντορίνης
Πανηγύρια της Σαντορίνης
Παλαίμαχοι  Σαντορίνης
Παλιές Αναμνήσεις
Παλιές φωτογραφίες Σαντορίνης
Θαλασσοταραχή - Σοροκάδα Καμαριού 
Αγροτικά Σαντορίνης
Αγροτικά Θήρας
Σαντορινιά Παράδοση
Σαντορινιά Προϊόντα
Λουκάνικα Σαντορίνης
Προϊόντα Σαντορίνης
Σαντορινιά Κουζίνα
Γλυκά Σαντορίνης
Γλέντια 


Κουζίνα Σαντορίνης



Παραδοσιακά Επαγγέλματα



Φτεουριά


Αντώνης Αρβανίτης Παραδοσιακός Βιολιστής


Κατοικίδια Ζώα


Βραχονησίδες



Για περισσότερη θεματολογία κλικ στο δεύτερο εικονίδιο με τίτλο ετικέτες, που βρίσκεται στη δεξιά και ενδιάμεση πλευρά της οθόνης, τα οποία εμφανίζονται όταν περάσει ο κέρσορας του ποντικιού, πάνω από το μαύρο περίγραμμα. 

Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την περιοχή του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης!

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.