Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Προσοχή στην ασπιρίνη για τα καρδιακά

Στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American College of Cardiology δημοσιεύθηκε άρθρο, σχετικά με τη μη σωστή χρήση της ασπιρίνης για την πρωτογενή πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Μεταξύ των ασθενών χωρίς καρδιαγγειακή νόσο (CVD) και χαμηλό 10-ετή καρδιαγγειακό κίνδυνο, οι κίνδυνοι για αιμορραγία του γαστρεντερικού και για αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια, που σχετίζονται με τη χρήση ασπιρίνης, υπερτερούν έναντι του αθηροπροστατευτικού
οφέλους της ασπιρίνης. Σύμφωνα με τις οδηγίες για την πρωτογενή πρόληψη της CVD, η χρήση ασπιρίνης θεωρείται κατάλληλη μόνο σε ασθενείς με 10-ετή CVD κίνδυνο πάνω από 6% και ακατάλληλη σε ασθενείς με 10-ετή κίνδυνο μικρότερο από 6%.
Η μελέτη αυτή διεξήχθη εντός του National Cardiovascular Disease Registry’s Practice Innovation και Clinical Excellence Registry και περιέλαβε 68808 ασθενείς, οι οποίοι λάμβαναν ασπιρίνη για πρωτογενή προφύλαξη. Προσδιορίστηκε ως μη σωστή ( inappropriate) η χρήση ασπιρίνης, όταν δινόταν σε 10-ετή καρδιαγγειακό κίνδυνο <6 11.6="" 5-="" 7972="">3% ή ο 10-ετής κίνδυνος είναι >6% ( U.S. Preventive Services Task Force).
Εάν ο 10-ετής κίνδυνος για καρδιαγγειακό νόσημα είναι τουλάχιστον 6% έως 10% (American Heart Association and American College of Cardiology).
Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr

 http://ksipnistere.blogspot.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.