Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Δείτε πόσο εύκολα θα πείτε αντίο στην ακμή, τα εξανθήματα, και τα σπυράκια!

Η ακμή, τα εξανθήματα, και τα σπυράκια, ήταν γνωστά και μισητά στους αρχαίους χρόνους. 
Οι ινδές γυναίκες ήξεραν το μυστικό. 
Το κουρκούμη διώχνει τους ερεθισμούς επειδή είναι ένα ισχυρό αντιβακτιριακό. 
Εκτός των άλλων οι ινδές αντιμετώπιζαν τα προβλήματα του δέρματος, όπως το έκζεμα και η ψωρίαση με την προσθήκη αλατιού από τη Νεκρά Θάλασσα στο νερό του μπάνιου τους. Το λιβάνι, του οποίου τη μυρωδιά πολλοί συνδέουν με τις
εκκλησίες, χρησιμοποιήθηκε στον αρχαίο κόσμο για να επουλώσουν γρήγορα τα σπυράκια και τις πληγές. 
Έχει σημαντικές αντιβακτηριακές ιδιότητες, γι “αυτό ήταν ένα είδος αρχαίου αντιβιοτικού. 
Το μέλι επίσης το χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία του ερεθισμένου δέρματος. Έχει την πολύτιμη ικανότητα να σκοτώνει όλα τα είδη των μικροοργανισμών που προκαλούν την ακμή.
Θεραπεία με κουρκουμά για την ακμή
Πάρτε 4 κουταλιές της σούπας σκόνη κουρκούμη και σε αυτό προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας γάλα και 4 κουταλιές της σούπας ακατέργαστο μέλι. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει μια λεία πάστα. Κρατήστε αυτό το μίγμα στο ψυγείο να κρυώσει.
Κάντε ένα καυτό ντους για να μαλακώσει το δέρμα σας χρησιμοποιώντας ένα ήπιο αφρόλουτρο ή σαπούνι μπάνιου. Αποφύγετε όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα που μπορεί να στεγνώσουν το δέρμα σας. Ενώ είσαστε στο ντους, βουτήξτε μια πετσέτα σε πολύ ζεστό νερό. Εφαρμόστε τη άμεσα στις πληγείσες περιοχές για τουλάχιστον 5 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει να φέρει στην επιφάνεια το πύον της φλεγμονής της ακμής. Τώρα στεγνώστε το δέρμα σας.
Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας και εφαρμόστε την πάστα από κουρκούμη στο στεγνό και μαλακό δέρμα, χρησιμοποιώντας ήπιες κινήσεις . Κάντε μασάζ για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αφήστε το να στεγνώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το κουρκούμη θα στεγνώσει και θα γίνει σκληρό σαν μάσκα. Η δράση αυτή θα μειώσει το μέγεθος της ακμής. Ξεπλύνετε τον αποξηραμένο πολτό το πρωί.
Το κουρκούμη λεκιάζει τα ρούχα, για αυτό χρησιμοποιείστε παλιά ρούχα και σεντόνια, μετά τη θεραπεία. Το κουρκούμη θα αφήσει επίσης μια κιτρινωπή χροιά στο δέρμα. Για να διώξετε το χρώμα, σκουπίστε αυτές τις περιοχές με ένα κομμάτι βαμβάκι βουτηγμένο σε λίγες σταγόνες από ένα ήπιο τόνερ προσώπου.
Πηγή
https://citypatras.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.