Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Παιδικές χαρές - Μεγάλες λύπες!

 Γράφει ο Μάρκος Ζώρζος
Φίλοι μου,
Προ ημερών διάβαζα σε μια σελίδα στο διαδίκτυο, όπως πιθανόν να διαβάσατε και σεις « Νέα υπουργική απόφαση για τη σωστή λειτουργία των παιδικών χαρών στους ΟΤΑ».
Τις ίδιες περίπου μέρες έτυχε να είμαι σε μια συζήτηση με κάποιους γονείς που ένα από τα θέματα ήταν αυτό, παιδικές χαρές.
Άκουσα λοιπόν να παραπονιούνται ότι οι παιδικές χαρές στο νησί μας υπολειτουργούν, δεν έχουν ασφαλή και νέα σύγχρονα παιχνίδια, ο περιβάλλον χώρος είναι βρώμικος και πολλά ακόμα παράπονα.
Στη φετινή χρονιά τα βραβεία που παίρνει το Νησί μας η Σαντορίνη μας, είναι τόσα πολλά που με κάνει να αναρωτιέμαι όλο και πιο έντονα πως είναι δυνατόν; 

Οι τίτλοι είναι αναρίθμητοι Βασίλισσα του κόσμου από την μια, μοναδικού κάλλους από την άλλη, ομορφότερος προορισμός και …… μου θυμίζει την παροιμία από έξω μπέλα μπέλα και από μέσα κατσιμπέλα.

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα, οι παιδικές χαρές είναι πολύ υποβαθμισμένες δεν θα έλεγα επικίνδυνες (γιατί δεν είμαι ειδικός να το κρίνω), αλλά ένα είναι το σίγουρο εγώ δεν θα πήγαινα να αφήσω ελεύθερο το παιδί μου να παίξει εκεί, θα προτιμούσα να πληρώσω σε ένα ιδιωτικό παιδικό σταθμό, αλλά αυτό θα το έκανα εγώ, πόσοι είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν το ίδιο;
Δεν θέλω να πω περισσότερα για αυτό ούτε θα κάτσω να εξετάσω αν πρέπει ή όχι να τηρηθεί ο νόμος ή τι λέει ο νόμος, αυτό είναι δουλειά άλλων.
Όμως νομίζω,
Τι θα μπορούσε η Σαντορίνη να μην έχει 15….20 παιδικές χαρές αλλά πολύ λιγότερες
Καλά ελεγχόμενες
Ανάλογο και σύγχρονο εξοπλισμό
Νέα παιχνίδια που υπεύθυνα κάποιος θα ελέγχει σε τακτά χρονικά διαστήματα
Τουαλέτες για παιδιά και μεγάλους
Καθαριότητα του χώρου
Νερό
ΦΥΛΑΚΑ τις ώρες λειτουργίας
Ένα μικρό στεγασμένο χώρο
Νυχτερινό φωτισμό.
Ίσως τα παραπάνω να είναι εκτός ή εντος νόμου, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι όλα αυτά και πολλά ακόμα τα βρίσκει όποιος επισκεφτεί ένα ιδιωτικό χώρο για παιδιά.
Δεν μπορεί λοιπόν η ίδια η αρχή που εγκρίνει την άδεια λειτουργίας (με αυστηρότητα) σε ένα ανάλογο χώρο όταν είναι ιδιώτης να εξαιρεί τον εαυτό του δηλ. την δημοτική παιδική χαρά.
Με εκτίμηση
Μάρκος Ζώρζος

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.