Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

4 οικονομικοί τρόποι να βελτιώσετε την υγεία σας!

4 οικονομικοί τρόποι να βελτιώσετε την υγεία σας!Το να είναι κάποιος υγιής φαίνεται ακριβή υπόθεση. Είναι; Δείτε 4 οικονομικούς τρόπους να βελτιώσετε την υγεία σας…
Πιστεύετε ότι είναι ακριβό να είναι κάποιος υγιής; Μπορεί έτσι να φαίνεται λόγω των gadgets, των συμπληρωμάτων και των διαιτών που κυκλοφορούν στην αγορά και που έχουν σχεδιαστεί να σας κάνουν πιο υγιείς.
Ωστόσο, υπάρχουν οικονομικοί τρόποι να ωφελήσετε
την υγεία σας.
Καταναλώστε περισσότερα φυτικά προϊόντα
Αρκετοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η χορτοφαγική ζωή είναι ακριβή, αλλά στην πραγματικότητα το κρέας είναι συνήθως το πιο ακριβό μέρος ενός γεύματος.
Δεν είναι ανάγκη να είστε εντελώς χορτοφάγοι για να αποκτήσετε οφέλη στην υγεία και τον προϋπολογισμό σας. Λίγες αντικαταστάσεις την εβδομάδα με λαχανικά θα παράσχουν οφέλη.
Μπορείτε να επιλέξετε μια μεγάλη σαλάτα αντί για ένα σάντουιτς ή κολοκυθάκια αντί για ζυμαρικά.
Τα λαχανικά είναι σπουδαία –περιστασιακή- επιλογή αντικατάστασης υδατανθράκων επειδή έχουν πολλές ίνες που σας κρατούν χορτάτους σε αντίθεση με το ρύζι και τα ζυμαρικά που αυξάνουν το σάκχαρο.
Επίσης περιέχουν μικροθρεπτικές ουσίες, όπως βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που είναι ζωτικής σημασίας για υγιή όργανα.
Όταν καταναλώνετε λαχανικά αντί για κατεργασμένο κρέας έχετε επιπλέον πλεονέκτημα.
Η Αμερικανική ‘Ενωση Καρδιολόγων αναφέρει ότι το κατεργασμένο κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.
Να πίνετε περισσότερο νερό
Ακόμα και αν πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα θα ωφεληθείτε αν πιείτε παραπάνω. Πρόκειται για την ελάχιστη σύσταση, καθώς άνθρωποι που είναι δραστήριοι, υπέρβαροι ή ψηλοί χρειάζονται περισσότερο νερό από άλλους και οι άντρες περισσότερο από τις γυναίκες.
Ο οργανισμός σας χρειάζεται περισσότερο νερό από οτιδήποτε άλλο. ‘Οσο πιο πολύ νερό πίνετε τόσο πιο ωραίο θα φαίνεται το δέρμα σας και τόσο πιο καλά θα λειτουργεί η καρδιά σας.
Το άφθονο νερό βοηθά στην πέψη και στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.
Δεν είναι μόνο αναγκαίο για όλα τα όργανα ώστε να λειτουργούν στα επιθυμητά επίπεδα, αλλά η κατάλληλη ενυδάτωση επίσης βοηθά στην αποφυγή νόσων όπως οι λίθοι στα νεφρά και το άσθμα που προκαλείται από την άσκηση.
Κοιμηθείτε
Αν δεν κοιμάστε αρκετά δεν περνάτε την καλύτερη περίοδό σας. Μπορεί τα ζωτικά σας όργανα να είναι σε καλή κατάσταση, να μην είστε παχύσαρκος ή καπνιστής αλλά αν δεν κοιμάστε επαρκώς δεν λειτουργείτε στο ανώτατο επίπεδο.
‘Οσον αφορά την εγκεφαλική υγεία, η έλλειψη ύπνου συνδέεται με φτωχή εγκεφαλική λειτουργία, έλλειψη προσοχής και χαμηλή διάθεση.
Επίσης, ο ανεπαρκής ύπνος συνδέεται με την καρδιοπάθεια, τη νεφρική νόσο, την υπέρταση, το εγκεφαλικό επεισόδιο και τον διαβήτη.
Αγκαλιάστε κάποιον αγαπημένο
Γνωρίζετε ίσως ότι η αγάπη είναι- τουλάχιστον μερικώς- χημική αντίδραση. Η ορμόνη ωκυτοκίνη απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του σεξ και του τοκετού σε μεγάλες ποσότητες, για να ενισχύσει την έλξη και τα αισθήματα αγάπης και σε μικρότερες ποσότητες μετά από θερμές ανακουφιστικές εμπειρίες με αγαπημένους. Όταν απελευθερώνεται η ωκυτοκίνη στο αίμα ενισχύει το δέσιμο και μειώνει την αρτηριακή πίεση και το στρες.
‘Ερευνες υποδεικνύουν επίσης ότι η ωκυτοκίνη μπορεί να μειώσει τον πόνο, να δράσει σαν ατιφλεγμονώδες και να βοηθήσει στη μάχη κατά της παχυσαρκίας.
Χρειάζονται περισσότερες έρευνες για επιβεβαίωση αλλά πολλά στοιχεία δείχνουν προς τη θεραπευτική δύναμη της αγάπης. Επομένως, τρέξτε σε μια ζεστή αγκαλιά.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.