Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014

Ποια επαγγέλματα «προκαλούν» καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια;

Ποια επαγγέλματα «προκαλούν» καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια;Ο ατομικός κίνδυνος εκδήλωσης καρδιακού νοσήματος διαφέρει ανάλογα με το επάγγελμα που ασκεί ο καθένας εξ ημών, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη. 
Οι εργαζόμενοι στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών και οι εργάτες, καθώς και οι άνεργοι, διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.
Οι ερευνητές του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών των
ΗΠΑ (CDC) υποστηρίζουν ότι ο κίνδυνος καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου ποικίλει σημαντικά, με αυτούς που απασχολούνται στο χονδρεμπόριο να κατατάσσονται πρώτοι στη λίστα, αφού το 2,9% αυτών των εργαζομένων έχει ήδη υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ή πάσχει από καρδιοπάθεια. Τα χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών νοσημάτων, 0,8%, έχουν οι εργαζόμενοι στα Οικονομικά και τις Ασφάλειες. Πιο αναλυτικά, οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία από εθνικές έρευνες που είχαν γίνει το διάστημα 2008-2012 για να υπολογίσουν τη συχνότητα της καρδιακής νόσου και του εγκεφαλικού επεισοδίου, στους ενήλικες κάτω των 55 ετών. Ανέλυσαν επίσης στοιχεία για το αν οι άνεργοι ή οι εργαζόμενοι σε συγκεκριμένους τομείς είχαν διαφορετικό κίνδυνο συγκριτικά με τους συνομηλίκους τους.
Μεταξύ των απασχολούμενων, οι εργαζόμενοι στην εξυπηρέτηση πελατών και οι χειρώνακτες ήταν πιθανότερο, συγκριτικά με τους υπαλλήλους γραφείου, να αναφέρουν ότι έπασχαν από καρδιακή νόσο ή είχαν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.
Ωστόσο, ο κίνδυνος καρδιακής νόσου επηρεαζόταν και από το φύλο και την ηλικία του ατόμου. Όταν οι ερευνητές συνεκτίμησαν και αυτές τις παραμέτρους, διαπίστωσαν ότι το ποσοστό των καρδιακών παθήσεων και του εγκεφαλικού επεισοδίου ήταν υψηλότερο στα άτομα που εργάζονταν σε δύο τομείς: στη Διοίκηση και Υποστήριξη, και στην Διαχείριση Αποβλήτων και στις Υπηρεσίες Αποκατάστασης. Δηλαδή επρόκειτο για άτομα που εργάζονταν σε υποστηρικτικές υπηρεσίες εταιρειών και στις εταιρείες προσωπικής φύλαξης, καθώς και σε εξωτερικές υπηρεσίες και στην διαχείριση αποβλήτων. Οι υπηρεσίες αποκατάστασης αναφέρονται σε άτομα που εργάζονται στη Σίτιση και Στέγαση στο τουριστικό και ψυχαγωγικό κλάδο.

Εξετάζονταν την εργασιακή κατάσταση, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 1,9% των εργαζομένων είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ή είχε εκδηλώσει καρδιακό νόσημα, συγκριτικά με το 2,5% των ανέργων που αναζητούσαν εργασία, και το 6,3% αυτών που δεν εντάσσονταν στο εργατικό δυναμικό. Στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονταν τα άνεργα άτομα που είχαν σταματήσει να αναζητούν εργασία, οι φοιτητές, οι συνταξιούχοι και τα άτομα με αναπηρίες.
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα προκαλούν έναν στους τρεις θανάτους κάθε χρόνο στις ΗΠΑ. Οι περισσότεροι εξ αυτών των θανάτων οφείλονται σε εγκεφαλικό επεισόδιο ή στεφανιαία νόσο η οποία προκαλεί έμφραγμα.
Οι παράγοντες κινδύνου για καρδιακό νόσημα περιλαμβάνουν από ιατρικές παθήσεις, όπως ο διαβήτης και υπέρταση, μέχρι παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως η διατροφή, το κάπνισμα και η καθιστική ζωή. Επίσης, παράγοντες που σχετίζονται με την εργασία και προάγουν την εκδήλωσης καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικό επεισόδιο, είναι ο θόρυβος, το εργασιακό στρες, το δευτεροπαθές κάπνισμα, και η εργασία σε βάρδιες.
Αν και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πως το επάγγελμα του καθενός μπορεί να σχετίζεται με τα καρδιακά νοσήματα, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της δουλειάς παίζουν ρόλο. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι στον τομέα της Διοίκησης και Υποστήριξης, στην Διαχείριση Αποβλήτων και στις Υπηρεσίες Αποκατάστασης ανέφεραν υψηλότερο ποσοστό ανασφάλειας από τους άλλους εργαζόμενους. Και η εργασιακή ανασφάλεια είναι η συχνότερη αιτία άγχους. Επίσης, η εργασία σε εναλλασσόμενες βάρδιες είναι επιβαρυντικός παράγοντας.
Πηγή: ΥΓΕΙΑ
 http://biologikaorganikaproionta.com

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.