Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Θα μας σταματάνε τα αυτοκίνητα εξ΄ αποστάσεως!

1Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής με πρόσχημα την ασφάλεια συνεχίζεται.  
Σε λίγο θα μας βάλουν κάμερες στο σπίτι μας και στην κρεβατοκάμαρά μας και θα υπάρχουν μπαμπουίνοι που θα λένε ότι γίνεται για το καλό μας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναπτύσσει κρυφά μια συσκευή, τον «εξ αποστάσεως διακοπή,» που θα τοποθετηθεί σε όλα τα αυτοκίνητα και θα επιτρέψει στην αστυνομία να απενεργοποιεί τα οχήματα με το πάτημα ενός διακόπτη από ένα δωμάτιο ελέγχου.
Εμπιστευτικά εγγράφα από μια επιτροπή των ανώτερων αξιωματικών της αστυνομίας της ΕΕ, οι οποίοι συνεδριάζουν μυστικά, έχουν δημιουργήσει ένα σχέδιο με τίτλο «απομακρυσμένη διακοπή οχημάτων» ως μέρος της ευρύτερης εποπτείας της επιβολής του νόμου και την παρακολούθηση των μέτρων.

«Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει ως μια τεχνολογική λύση που μπορεί να είναι ένα κατασκευαστικό πρότυπο για όλα τα αυτοκίνητα που εισέρχονται στην ευρωπαϊκή αγορά,» δήλωσε ένα εμπιστευτικό έγγραφο.
Οι συσκευές, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι σε όλα τα νέα αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, θα ενεργοποιούνται από έναν αστυνομικό που θα εργάζεται πίσω από μια οθόνη υπολογιστή σε ένα κεντρικό γραφείο.

Μετά την ενεργοποίηση, ο κινητήρας ενός αυτοκινήτου που χρησιμοποιείται από έναν καταζητούμενο ή άλλον ύποπτο θα σταματάει, η παροχή καυσίμου θα κόβεται και η ανάφλεξη θα απενεργοποιείται.

Η τεχνολογία αυτή, που έχει προγραμματιστεί για ένα χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης έξι χρόνων, στοχεύει στο να φέρει τις υψηλής ταχύτητας καταδιώξεις σε ένα τέλος, όπως και τις περιττές τρέχουσες τεχνικές ακινητοποίησης.

Το Statewatch, μια οργάνωση παρακολούθησης των αρμοδιοτήτων της αστυνομίας, επιτήρησης του κράτους και των πολιτικών ελευθεριών στην ΕΕ, έχουν διαρρεύσει τα έγγραφα λόγω ανησυχιών ότι η νέα τεχνολογία αυτή αποτελεί μια σοβαρή απειλή για τις πολιτικές ελευθερίες.

Η απομακρυσμένη ακινητοποίηση και άλλα προγράμματα παρακολούθησης έχουν υπογραφεί ήδη από το «Standing Committee on Operational Cooperation on Internal Security» της ΕΕ, που είναι γνωστό και ως «Cosi,» πράγμα που σημαίνει ότι το σχέδιο έχει την υποστήριξη των ανώτερων  δημόσιων υπάλληλων του βρετανικού Υπουργείου Εσωτερικών και των αστυνομικών.

Η εισαγωγή των μηχανισμών ακινητοποίησης έχει εγείρει ερωτήματα πάνω στην οδική ασφάλεια. Ο Ντέιβιντ Ντέιβις, συντηρητικός βουλευτής για το Haltemprice και Howden, προειδοποίησε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου.

«Είναι καιρός οι νομοθέτες να σταματήσουν να πιστεύουν ότι η τεχνολογία είναι μια μορφή μαγείας και να συνειδητοποιήσουν ότι μερικές φορές αποτυγχάνει, και οι αποτυχίες αυτές μπορούν να προκαλέσουν πραγματικές βλάβες.»

http://www.agioritikovima.gr
 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.