Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Μοβ ντομάτες κατά του καρκίνου

E178B2D9AD0A9386748B91F5E1D1F64C.jpg
  Ερευνητές από το Κέντρο «John Innes» εμπλούτισαν ντομάτες με τη χρωστική ουσία ανθοκυανίνη, η οποία εντοπίζεται σε μεγάλες ποσότητες στα μύρτιλα, στα μαύρα βατόμουρα, καθώς και σε άλλα είδη μούρων. Οι ανθοκυανίνες έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα προσφέρουν προστασία κατά των καρδιαγγειακών νόσων και άλλων χρόνιων παθήσεων, όπως ο διαβήτης. Πρόσφατα πειράματα σε ποντίκια έδειξαν ότι οι μοβ ντομάτες εμπόδισαν σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την ιδέα της μοβ ντομάτας συνέλαβαν Βρετανοί επιστήμονες, ωστόσο η παραγωγή της έγινε σε θερμοκήπιο στο Οντάριο του Καναδά, όπου η νομοθεσία για τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα είναι πιο χαλαρή. Από την καλλιέργεια αναμένεται να προκύψουν 2.000 λίτρα χυμού, τον οποίο οι επιστήμονες θα εξετάσουν σε νέα μελέτη, προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα οφέλη της μοβ ντομάτας και στον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα, ευελπιστούν ότι σύντομα θα ανοίξει ο δρόμος για την πώληση του χυμού στα ράφια των σουπερμάρκετ.
Η καθηγήτρια Cathie Martin από το Κέντρο «John Innes» δήλωσε: «Επιδίωξή μας είναι να βρούμε έναν τρόπο, ώστε οι καταναλωτές να ωφεληθούν από τις ανακαλύψεις μας».
Πηγή: vita.gr 
 http://medicalnews.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.