Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Γιατι τα πόδια μυρίζουν πιο άσχημα από τα χέρια;

Σίγουρα, εάν βουτήξουμε χέρια και πόδια σε μια μπανιέρα γεμάτη με λάσπη, ούτε τα πόδια αλλά ούτε και τα χέρια μας θα θέλαμε να τα μυρίσουμε πάνω από ένα δευτερόλεπτο. Είναι όμως πραγματικότητα, πως τα πόδια τείνουν να παίρνουν άσχημες μυρωδιές πολύ περισσότερο απ’ τα χέρια.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό
ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ

Οι άσχημες μυρωδιές που φτάνουν στη μύτη μας από χέρια ή και πόδια οφείλονται κυρίως σε βακτήρια τα οποία βρίσκονται εκεί. Ότι και να κάνουμε, πάντοτε έχουμε στο δέρμα μας βακτήρια τα οποία μαζεύουμε από οτιδήποτε αγγίξουμε και τα μεταδίδουμε σε ότι αγγίξουμε. Τα βακτήρια αυτά μπορούμε μόνο παροδικά, π.χ. με ένα αντισηπτικό σαπούνι να τα απομακρύνουμε εντελώς, πολύ γρήγορα όμως μαζεύονται καινούργια όταν αγγίξουμε κάτι. Είναι λοιπόν εντελώς φυσιολογικό να έχουμε στα χέρια, στα πόδια αλλά και γενικά στο δέρμα μας βακτήρια.

ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ
Τα βακτήρια λατρεύουν το σκοτάδι, την υγρασία και τις ψηλές θερμοκρασίες. Κάτω από τέτοιες συνθήκες πολλαπλασιάζονται και τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μας (πράγμα που εμείς φυσικά δεν το νιώθουμε ούτε και το βλέπουμε). Ενώ το κάνουν αυτό αποβάλλουν κάποιες ουσίες. Και είναι ακριβώς αυτές οι ουσίες που μυρίζουν άσχημα!


ΤΑ ΠΕΡΙΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ
Τώρα ξέρουμε λοιπόν από που έρχεται αυτή η άσχημη μυρωδιά. Και ο λόγος που τα πόδια μυρίζουν πιο συχνά άσχημα από τα χέρια είναι απλός: μιας και τα βακτήρια χρειάζονται το υγρό, σκοτεινό και θερμό περιβάλλον, σίγουρα το βρίσκουν αυτό πιο συχνά στα πόδια τα οποία όλη μέρα βρίσκονται μέσα σε κάλτσες και παπούτσια, παρά στα χέρια που συνήθως δεν φοράνε τίποτα! Το να αποχωριστούμε τα πόδια μας για να γλυτώσουμε τις κακές μυρωδιές σίγουρα δεν είναι λύση… Τι όμως μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε τέτοιες μυρωδιές;

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ
1.Το πιο σημαντικό είναι να πλένετε συχνά τα πόδια σας. Ιδιαίτερα όταν έχετε κάνει αθλητισμό και τα πόδια έχουν ιδρώσει είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα ωραίο ντους… για το δικό σας καλό αλλά και το καλό των συνανθρώπων σας!

2.Να αλλάζετε συχνά κάλτσες έτσι ώστε να μην δώσετε την ευκαιρία στα βακτήρια να αναπτυχθούν. Για τον αθλητισμό ίσως είναι καλή ιδέα να δοκιμάσετε τις ειδικές κάλτσες που είναι έτσι φτιαγμένες ώστε να απορροφούν καλύτερα τον ιδρώτα και να εμποδίζουν τα βακτήρια από το να κάνουν πάρτυ στα πόδια σας!

3.Όταν έχετε ιδρώσει στα παπούτσια σας είναι καλά να τα βγάλετε και να τα αφήσετε να στεγνώσουν (π.χ. στον ήλιο) πριν τα ξαναφορέσετε. Έτσι φεύγει η πολυαγαπημένη για τα βακτήρια υγρασία, η οποία δημιουργείται από τον ιδρώτα σας στα παπούτσια.

4.Υπάρχουν παπούτσια, ή και σόλες που μπορείτε να βάλετε στα παπούτσια σας, που μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Αυτός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να ξεφορτωθείτε όσο περισσότερο γίνεται τα βακτήρια και τις άσχημες μυρωδιές… Προσέξτε όμως να μη βάλετε στο πλυντήριο παπούτσια που δεν είναι προορισμένα για το πλυντήριο, γιατί πολύ πιθανό μετά από το πλύσιμο να έχετε ξεφορτωθεί όχι μόνο τα βακτήρια… αλλά και τα παπούτσια σας!

ΠΗΓΗ: periplanomeno.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.