Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Τα γιατροσόφια της γιαγιάς μου


Μαθήματα ιατρικής με σπιτικά υλικά

Είστε στο σπίτι και δεν διαθέτετε φαρμακείο για να ανακουφιστείτε από τους πόνους; Μη στεναχωριέστε. Τη λύση προσφέρουν τα «σπιτικά φάρμακα». Είκοσι προϊόντα που ούτε φαντάζεστε ότι μπορούν να χρησιμεύσουν. Γι’ αυτό διαβάστε τον παρακάτω χρηστικό οδηγό.

Μπαλάκι, μπουκάλι, κονσέρβα


Το μπαλάκι του τένις χρησιμεύει στα πονεμένα πόδια. Προσφέρει μίνι μασάζ και η σωστή μέθοδος είναι να κυλάτε κάθε πατούσα σας πάνω σε ένα μπαλάκι του τένις, του γκολφ ή σε μια κονσέρβα τομάτας. Για έξτρα ανακούφιση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι παγωμένο νερό.

Λεμόνια ή ελιές


Χρησιμεύουν στην αντιμετώπιση της ταξιδιωτικής ναυτίας. Οι ελιές περιέχουν τανίνες, συστατικά δηλαδή που στεγνώνουν το στόμα και ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της ναυτίας κίνησης. Όταν νιώσετε λοιπόν ότι κάτι δεν πάει καλά, πάρτε 2 ελιές και βάλτε τις στο στόμα σας ή ρουφήξτε ένα χυμό λεμονιού. Και τα δύο προϊόντα έχουν τα ίδια αποτελέσματα.

Μολύβι


Το μολύβι αντιμετωπίζει τον πονοκέφαλο. Όταν έχετε νεύρα και είστε στα πρόθυρα κρίσης, τοποθετήστε ένα μολύβι ανάμεσα στα δόντια σας, αλλά χωρίς να το δαγκώσετε. Μ’ αυτό τον τρόπο ξεκουράζετε τους μυς από την ένταση και γλιτώνετε από τον πονοκέφαλο.

Γιαούρτι

Πολυάριθμες εργαστηριακές έρευνες έχουν δείξει το εξής παράδοξο: τα ζωντανά βακτήρια που περιέχει το γιαούρτι μπορούν να καταπολεμήσουν τη δυσάρεστη αναπνοή – η οποία προκαλείται από βακτήρια. Φαίνεται πως οι «καλοί» οργανισμοί που ζουν στο γιαούρτι εξουδετερώνουν τους «κακούς» που κατοικούν στο στόμα μας και είναι υπεύθυνοι για την κακοσμία του στόματος.

Listerine

Είναι το κλασικό συστατικό για δροσερή αναπνοή -και ένα πολύ δυνατό αντισηπτικό- που χρησιμεύει για τις φουσκάλες. Ποτίστε με το στοματικό διάλυμα ένα κομμάτι βαμβάκι και πιέστε το ελαφρά πάνω στο σημείο τρεις φορές τη μέρα μέχρι η φουσκάλα να ξεραθεί και να μη σας πονάει πια.

Μελισσόχορτο


Το μελισσόχορτο ή lemon balm είναι το πιο αποτελεσματικό βότανο για την αντιμετώπιση του έρπη ζωστήρα. Βράστε 2 με 4 κουταλιές μελισσόχορτο, αφήστε το να κρυώσει και μετά χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι για να ταμπονάρετε με το βότανο το οίδημα αρκετές φορές τη μέρα.

Γλυκόριζα

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, η γλυκόριζα περιέχει συστατικά που μοιάζουν με οιστρογόνα και έχουν την ιδιότητα να μαλακώνουν τα σκληρά μέρη στους κάλους και τα κότσια, που σας ταλαιπωρούν. Η συνταγή για να φτιάξετε
στο σπίτι σας τη θεραπευτική κρέμα εύκολα και απλά είναι: Αλέστε μερικά κομμάτια γλυκόριζας, ανακατέψτε με 1/2 κ. γλ. βαζελίνη και τρίψτε το μείγμα στα προβληματικά σημεία.

Μήλο


«Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα», λέει η παροιμία και σωστά. Τα τραγανά φρούτα, όπως τα μήλα, και τα λαχανικά δρουν σαν… μικρές οδοντόβουρτσες όταν τα μασάτε. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, διαθέτουν μια
φυσική καθαριστική δράση που απομακρύνει τους λεκέδες από το σμάλτο των δοντιών.

Μονωτική ταινία

Αν καλύψετε τη μυρμηγκιά με ένα κομμάτι μονωτικής ταινίας θα έχετε θετικότερα αποτελέσματα, από ότι αν την παγώνατε σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine. Μάλιστα, στη μελέτη εξουδετερώθηκε το 85% του ιού. Για να το κάνετε σωστά, καθάριστε πρώτα την περιοχή. Μετά κόψτε
ένα κομμάτι μονωτικής ταινίας λίγο μεγαλύτερο απ΄ τη μυρμηγκιά. Ανά 3 μέρες βγάζετε την ταινία και απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα τρίβοντας με ελαφρόπετρα ή λίμα. Συνεχίστε μέχρι να εξαφανιστεί. Τα χημικά της ταινίας σκοτώνουν τη μυρμηγκιά.

Μαγειρική σόδα


Με τα πρώτα συμπτώματα ουρολοίμωξης, διαλύστε ½ κ.γ. μαγειρική σόδα σε 1 ποτήρι νερό και πιείτε το. Συνεχίστε να το πίνετε μία φορά τη μέρα μέχρι να καταφέρετε να πάτε στο γιατρό για αντιβίωση. Η μαγειρική σόδα αυξάνει την
αλκαλικότητα στο περιβάλλον της ουροδόχου κύστης, εμποδίζοντας έτσι τα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν.

Γαρύφαλλο


Ρίξτε λίγο γαρίφαλο σε σκόνη πάνω στο κόψιμό σας για να αποφύγετε τον κίνδυνο μόλυνσης. Εκτός από υπέροχο μπαχαρικό, το γαρίφαλο είναι και πλούσιο σε ευγενόλη, ένα χημικό με παράλληλη αντισηπτική και παυσίπονη δράση.

Ελαιόλαδο


Για να καταπραΰνετε ένα έκζεμα, χρησιμοποιήστε λίγο ελαιόλαδο απευθείας στο σημείο όπου εντοπίζεται το πρόβλημα. «Φουλ» σε αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις φλεγμονές που σχετίζονται με το έκζεμα, το ελαιόλαδο είναι η βάση για πολλά ενυδατικά καλλυντικά, όμως όταν χρησιμοποιείται αυτούσιο δεν
περιέχει χημικά που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό, όπως οι κρέμες που βρίσκετε στο εμπόριο.
Το ελαιόλαδο βοηθά και στην επανόρθωση της επιδερμίδας, εμποδίζοντας τη δημιουργία ρυτίδων ή καφέ «λεκέδων». Με ένα κομμάτι βαμβάκι τρίψτε ελαφρά 1 κ.γ. ελαιόλαδο στο επίμαχο σημείο. Σε σοβαρά περιστατικά, μετά την επάλειψη με λάδι τυλίξτε το σημείο με πλαστική μεμβράνη και αφήστε την όλη τη διάρκεια της νύχτας για καλύτερη ενυδάτωση.

Ζάχαρη


Την επόμενη φορά που θα σας πιάσει λόξιγκας, πάρτε την εκδίκησή σαςκαταπίνοντας 1 κ. γ. ζάχαρη. Οι ειδικοί πιστεύουν πως η ζάχαρη επιδρά στο νευρομυϊκό σύστημα, που κανονικά θα έδινε εντολή στους μύες του διαφράγματος να συνεχίσουν τις σπασμωδικές συσπάσεις.

Βότκα


Αν τα πόδια σας μυρίζουν κάτι λιγότερο από ευχάριστα, μπορείτε να έχετε θεαματικά και… μυρωδικά αποτελέσματα, αν τα τρίψετε με ένα πανάκι βουτηγμένο σε βότκα. Γρήγορα θα απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη οσμή. Κάνει την ίδια δουλειά με το οινόπνευμα για εντριβές. Η βότκα περιέχει αλκοόλ που είναι αντισηπτικό και δημιουργεί ξηρότητα, οπότε καταστρέφει τους μύκητες και τα βακτήρια που ευθύνονται γι’ αυτές τις απαίσιες μυρωδιές, καταπολεμώντας παράλληλα την υγρασία που ευνοεί την ανάπτυξή τους.

Κυδώνι

Κόψτε ένα κυδώνι και ρίξτε το σε λευκό κρασί. Aφήστε το για 1 βδομάδα. Χρησιμοποιήστε το για να κάνετε πλύσεις. Έχει αιμοστατικές ιδιότητες.

Φυτικό λάδι


Μήπως τα εύθραυστα νύχια σας ταλαιπωρούν και σας κάνουν να ντρέπεστε για την εμφάνισή τους; Υπάρχει λύση! Για να αποκτήσετε μακριά και γερά νύχια, πρέπει να λύσετε το πρόβλημα της αφυδάτωσης. Εκτός από μια καλή ενυδατική κρέμα για τα χέρια που επιβάλλεται να χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση, δοκιμάστε και μια θεραπεία νυκτός με σίγουρα αποτελέσματα:
Πριν πέσετε για ύπνο, αλείψτε τα χέρια σας με φυτικό λάδι και μετά φορέστε πλαστικά γάντια μίας χρήσης. Ενώ εσείς κοιμάστε, τα γάντια θα βοηθήσουν το λάδι να εισχωρήσει στο δέρμα σας, προσφέροντας στις ταλαιπωρημένες παλάμες και τα νύχια σας έξτρα ενυδάτωση.

Μέντα ή κανέλα

Σε μια έρευνα που διεξήγαγε η NASA, οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Wheeling κατέγραψαν τις αντιδράσεις 25 φοιτητών που υποβλήθηκαν σε έντονες συνθήκες οδήγησης. Εκείνοι που μασούσαν τσίχλα μέντας δήλωσαν πως η
αίσθηση κόπωσης και το άγχος μειώθηκε κατά 20%. Η μέντα και η κανέλα ελάττωσαν τη νευρικότητα κατά 25%, αύξησαν τα αντανακλαστικά κατά 30% και έκαναν τη διαδρομή να φαίνεται συντομότερη κατά 30%. Αντιπαθείς τις τσίχλες; Τοποθέτησε αρωματικά κανέλας ή μέντας στο αυτοκίνητό σου.

Πατάτα


Οι ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν εξανθήματα είναι αρκετές – από τη χρήση ακατάλληλων προϊόντων μέχρι τα απορρυπαντικά ή τα φυτά. Είτε προκαλούν κοκκινίλες στο δέρμα και κνησμό είτε πυορροούν. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι είναι εξαιρετικά ενοχλητικά. Για να ανακουφιστείς, φτιάξε χυμό πατάτας. Πώς; Αποχύμωσε 2 πατάτες και βούτηξε μια γάζα στο χυμό.

Πασατέμπο


Αν ακούς παράξενους ήχους όπως βούισμα ή συριγμό, ακόμα κι όταν είσαι σε πλήρως ηχομονωμένο περιβάλλον, μάλλον ανήκεις στο 15% των ενηλίκων στη χώρας μας που ταλαιπωρείται από βουητό στα αφτιά. Επειδή η διαταραχή μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη μαγνησίου, φρόντισε να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με
μεγαλύτερες ποσότητες του συγκεκριμένου μετάλλου. Μία από τις καλύτερες πηγές μαγνησίου είναι το πασατέμπο, ενώ θα το βρεις και στο σουσάμι, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα ωμά φιστίκια.

Παπάγια

Αυτό το εξωτικό φρούτο περιέχει ένα ένζυμο που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου, αφήνοντάς τη λεία, απαλή και πιο λαμπερή. Δύο φορές το μήνα: Χτυπάς στο μίξερ 2 κ.σ. πλυμένη και ξεφλουδισμένη παπάγια και προσθέτεις 1 κ.σ. νιφάδες βρώμης. Απλώνεις το μίγμα στο πρόσωπό σου και το αφήνεις για 10′. Το απομακρύνεις με ένα βρεγμένο πετσετάκι. Τα ένζυμα της παπάγιας είναι απαλά, γι’ αυτό και το φρούτο είναι ιδανικό και για ευαίσθητες επιδερμίδες. Παρ’ όλα αυτά κάνε μια δοκιμή πίσω απ’ το αυτί σου πριν προχωρήσεις σε ολόκληρο το πρόσωπο.
http://www.newsbeast.gr/health/arthro/47612/ta-giatrosofia-tis-giagias/

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.