Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Λαχανόρυζο αλάδωτο (υπέροχο)!

Σας προτείνουμε μια ακόμα υπέροχη άλαδη συνταγή το Λαχανόρυζο. Για δύο άτομα όπως πάντα.
Λοιπόν, όπως πάντα, και σήμερα την κατσαρόλα μας ανά χείρας την βάζουμε στην φωτιά και τρίβουμε μισό μέτριο κρεμμύδι να «τσιτσιρίσει». 
Κατόπιν έχουμε κόψει κάποια φύλα λάχανου, σε κομμάτια μεγάλα, έ, αρκετά κανονίστε εσείς, οι συνταγές μας άλλωστε είναι και θέμα εμπνεύσεως, περίπου 4-5 φύλλα, ίσως, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας να μαλακώσει μαζί με το κρεμμύδι. 
Τα έχουμε πλύνει πριν.
 Ρίχνουμε και μερικά κομμάτια καρότου
Προσθέτουμε νερό να σκεπάσει το λάχανό μας,  και τα καρότα  και ρίχνουμε και το αλάτι
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μισή ώρα περίπου.

Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα το  1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι σουπέ, το οποίο έχουμε καθαρίσει από ξένα σώματα, το έχουμε πλύνει και το έχουμε αφήσει να μουλιάσει σε λίγο κρύο νερό. 
Βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη και προσθέτουμε την μισή ή και λιγότερη κούπα ντομάτα φρέσκια ή pumaro,  λίγο σέλινο και λίγο κύμινο.  
Βάζουμε και πολύ λίγο τρίμμα Κνορ χορταρικών
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει λίγο ακόμη, περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. 
Λίγο πριν δούμε ότι είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα, έτσι ώστε το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά του φαγητού. 
Προσθέτουμε χυμό 1 λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Αλήθεια είναι υπέροχο.

Μυστικό: Κάτι άλλο που μπορούμε να προσθέσουμε που δένει και νοστιμίζει τα φαγητά μας τα αλάδωτα, είναι το απόσταγμα ταχινιού, γι αυτούς που το ταχίνι τους είναι βαρύ ή τους ενοχλεί η μυρωδιά του.
Πως το κάνουμε
Βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα μέχρι την μέση νερό να βράσει. 
Τότε ρίχνουμε 3-4 κουταλιές σούπας γεμάτες ταχίνι. 
Το ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, με προσοχή να μην φουσκώσει
Σε περίπου 5 το πολύ 10 λεπτά το βγάζουμε από την φωτιά και το σουρώνουμε κρατώντας τον χυμό του και πετώντας την ψύχα του ταχινιού. 
Μπορούμε να φυλάξουμε το ζουμί στο ψυγείο και 1 ή 2 φλυτζάνια του καφέ να προσθέτουμε στην βράση του άλαδου φαγητού μας, εν προκειμένω στο λαχανόρυζό μας. 
Αυτά….

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.