Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Κότες με πράσινα αυγά Araucana-Ameracuana

Σπάνια Ράτσα Araucana-Ameracuana Η Araucana είναι φυλή της Νότιας Αμερικής με κύριο χαρακτηριστικό τους ότι γεννούν μπλε και πράσινα αυγά, έχουν τούφες φτερών κοντά στα αυτιά τους, και πράσινα η κίτρινα πόδια.  Διακρίνονται από τα ξαδέλφια τους τα  Ameraucana γιατί έχουν μπλε σχιστόλιθο με μαύρα πόδια και είτε μαύρο ή λευκό χρώμα στην κάτω πλευρά των ποδιών και ουρά. Η προέλευση του μπλε και του πράσινου αυγού είναι ίσως το πιο συναρπαστικό στοιχείο της ιστορίας αυτής της φυλής και θεωρούνται από μερικούς ότι έχουν
χαμηλότερα τα ποσοστά χοληστερίνης, χωρίς βέβαια να είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο.

Tό βάρος της κότας είναι 2,3 κιλά και για τον κόκορα 3,2 κιλά.

Οι πρόγονοι του σύγχρονου Araucana αρχικά αναπαρήχθησαν από Αραουκάνους Ινδιάνους της Χιλής, ως εκ τούτου το όνομα "Araucana." Το Araucana όπως το ξέρουμε σήμερα είναι ένα υβρίδιο δύο νότιοαμερικάνικων φυλών: της Collonca (ένα κοτόπουλο που γεννά μπλέ αυγά, χωρίς ουρά, με γυμνό μέτωπο) και το Quetro (ένα κοτόπουλο που γεννά ροζ-καφετί αυγά, έχει ουρά και τούφες στα αυτιά).

Tα αυγά της κότας αυτης έχουν χρώμα γαλάζιο-πράσσινο και μοιάζουν με της χήνας.

Είναι δύο διαφορετικές φυλλές

Η Ameracuana Έχει μπλέ-μαύρα πόδια και βγάζει μόνο μπλέ αυγά

Υπάρχει και η φυλή American Association η οποία βγάζει όλα τα χρώματα αυγών

Τα γαλάζια αυγά έχουν λιγότερη χοληστερίνη σε σχέση με τα υπόλοιπα απλά αυγά.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.