Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Μην πετάτε τις φλούδες από τις πατάτες που καθαρίζετε – Δείτε γιατί

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων συνηθίζει να πετάει στα σκουπίδια τις φλούδες από τις πατάτες που καθαρίζει για το τηγάνισμα/μαγείρεμα. Αν ανήκετε και εσείς σε αυτή την πλειοψηφία, τότε σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη και συνήθειες μόλις διαβάσετε πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε με τις φλούδες από τις πατάτες. 
Τι κερδίζετε αν καταναλώνετε την πατάτα μαζί με την φλούδα.

Βοηθά στην απώλεια βάρους
Οι πατάτες είναι πλούσιες σε σάκχαρα που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αύξηση του βάρους σας. Οι φλούδες πατάτας περιέχουν ασήμαντη ποσότητα λίπους, χοληστερόλης και νατρίου. Αν τρώτε και την φλούδα της πατάτας, τότε θα χορτάσετε ευκολότερα έχοντας ταυτόχρονα καταναλώσει λιγότερες θερμίδες, αφού θα μειώσετε την ποσότητα που θα φάτε από άλλες τροφές.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Η φλούδα της πατάτας περιέχει τεράστιες ποσότητες βιταμίνης C και βιταμινών του συμπλέγματος Β, καθώς και αρκετό ασβέστιο, που είναι απαραίτητο στην δόμηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος.
Προστατεύει από τον καρκίνο
Η φλούδα της πατάτας είναι πλούσια σε φυτοχημικά στοιχεία που έχουν αποδειχτεί ότι συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου. Επίσης, περιέχει υψηλά επίπεδα χλωρογενικού οξέος, το οποίο συνδέεται με τη δημιουργία όγκων.
Μειώνει τη χοληστερόλη του αίματος
Η φλούδα της πατάτας έχει πολλές ίνες, πολυφαινόλες και γλυκαλκαλοειδή στοιχεία. Όλα αυτά έχουν άμεση και θετική επίπτωση στο επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα.
Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Το κάλιο που περιέχει η φλούδα της πατάτας, το οποίο είναι ένα από τα πιο βασικά μέταλλα στον οργανισμό, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών επίθεση και εγκεφαλικού επεισοδίου. Ένα ακόμα θετικό στοιχείο για την υγεία της καρδιάς από τη φλούδα της πατάτας, είναι τα ωμέγα-3 ακόρεστα λίπαρα που περιέχει, τα οποία ανήκουν στα λεγόμενα και “καλά λιπαρά”.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.