Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Φτιάξε στοματικό διάλυμα με κανέλα για δροσερή αναπνοή

ftiaxe-stomatiko-dialima-me-kanela-gia-droseri-anapnoiΗ κανέλα είναι ένα υλικό με μεθυστικό, γλυκό άρωμα και φοβερές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Σε μια δημοσίευση του περιοδικού The lady’s dressing room το 1893 λέγεται ότι στην περιοχή της Ιάβας, οι άνθρωποι συνήθιζαν να μασούν ένα ξύλο κανέλας για να έχουν φρέσκια αναπνοή και μια γλυκιά γεύση.
Για να μην κυκλοφορείτε όμως με ένα ξύλο στο στόμα, μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό στοματικό διάλυμα για να το χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
Πώς θα το παρασκευάσετε
Βράστε τα ξυλάκια με το νερό σε ένα σκεπασμένο κατσαρολάκι για 5 λεπτά.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρέστε τα ξυλάκια της κανέλας και αφήστε το υγρό να κρυώσει.
Φυλάξτε το υγρό σε γυάλινο μπουκαλάκι και χρησιμοποιήστε το σαν στοματικό διάλυμα, όποτε εσείς το επιθυμείτε.
Δείτε ακόμη: Φτιάξτε οδοντική σκόνη με στάχτη, φασκόμηλο, κανέλα και γλυκάνισο!
ή Σπιτική οδοντόκρεμα, χωρίς τα δηλητήρια του εμπορίου!!
και: Σπιτικές συνταγές για τη περιποίηση των δοντιών!

Tips
* για να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα, απλά αυξήστε αναλογικά τα ξυλάκια κανέλας και το νερό, διατηρώντας σταθερή την αναλογία. Αποφύγετε όμως την πολύ μεγάλη ποσότητα, καθώς δεν μπορεί να διατηρηθεί για πάρα πολύ καιρό.
Εάν θέλετε να φτιάξετε κάτι που να διατηρείτε, δείτε: Στοματικό διάλυμα με δυόσμο!
ή Φτιάξε στοματικό διάλυμα με βότανα!

** μπορείτε να το φυλάξετε σε ένα μικρό μπουκαλάκι με σπρέι (το οποίο θα ανανεώνετε συχνά) και να το κουβαλάτε πάντα στην τσάντα σας- έτσι, θα φρεσκάρετε την αναπνοή σας με τον πιο φυσικό τρόπο.
*** εκτός από ένα φυσικό στοματικό διάλυμα, θα απολαύσετε και το άρωμα της κανέλας στην κουζίνα σας!
Δείτε: 20 εναλλακτικές χρήσεις της κανέλας!
Και: Πώς να φτιάξετε 5 φυσικά αρωματικά χώρου! 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα στοματικά διαλύματα ακόμη και τα φυσικά ΔΕΝ χρησιμοποιούνται συνεχόμενα για προληπτικούς λόγους, οπότε δεν τα χρησιμοποιούμε ασύστολα, διότι η καθημερινή χρήση τους μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.
Όταν, λοιπόν, χρησιμοποιούνται συστηματικά, είναι πιθανό:
• Να αλλοιώσουν την αίσθηση της γεύσης.
• Να προκαλέσουν επιφανειακά «σκασίματα» του βλεννογόνου του στόματος.
• Να οδηγήσουν σε αλλεργικές αντιδράσεις (ερεθισμό του βλεννογόνου του στόματος έως και μικρές πληγές) εξαιτίας των αρωματικών ουσιών (μέντα, κανέλα) που περιέχουν σε μεγάλες συγκεντρώσεις. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να διακόπτεται αμέσως η χρήση τους.

Ιδανική για καθημερινή χρήση ΧΩΡΙΣ παρενέργειες είναι η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ μαστίχα Χίου!! Συγκεκριμένα, έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά η ευεργετική δράση της Μαστίχας και η συμβολή της στη στοματική υγιεινή, η σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση της , και το γεγονός ότι αποτελεί φυσικό αντιοξειδωτικό. Παράλληλα, η μαστίχα Χίου, συμβάλει στην επούλωση τραυμάτων και στην ανάπλαση της επιδερμίδας. 
Έτσι η “τροφή”, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει για τους φίλους της, που την χρειάζονται και ψάχνουν να βρουν ΕΓΓΥΗΜΈΝΑ ΚΑΘΑΡΗ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ μαστίχα Χίου σε ιδιαίτερα ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ. Για να την αποκτήσετε επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com
Φροντίζουμε τα δόντια και το στόμα μας φυσικά, καθώς τα προϊόντα του εμπορίου μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνα: Με τι, δηλητήρια, πλένουμε τα δόντια μας;
Η στοματική υγιεινή έχει πάρα πού μεγάλη σημασία, για την γενικότερη υγιεία μας: Στοματική υγιεινή και συνολική υγεία.
H εικόνα των δοντιών μας μπορεί να χαρακτηρίζει μέχρι και την κατάσταση της καρδιάς.
1.000 αρρώστιες μπορεί να εμφανιστούν στο στόμα.
blog.livingreen.gr
 http://proionta-tis-fisis.com

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.