Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Τα δαμάσκηνα βοηθούν στην απώλεια βάρους

D01B3D5050D598B0E7DA12AAB3C9D46E.jpgΤα δαμάσκηνα αποτελούν μια πολύ υγιεινή αλλά και πρακτική επιλογή, ιδίως τα αποξηραμένα, για όσους προσέχουν το σωματικό τους βάρος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, η κατανάλωση δαμάσκηνων ως μέρος μιας δίαιτας μπορεί να αυξήσει την απώλεια του βάρους. Στη μελέτη που συμπεριέλαβε 100 παχύσαρκους ανθρώπους οι οποίοι κατανάλωνα μικρό
ποσοστό φυτικών ινών, διερευνήθηκε το κατά πόσο η κατανάλωση δαμάσκηνων επηρεάζει την απώλεια βάρους και τον έλεγχο της όρεξης σε μία περίοδο 12 εβδομάδων.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 2 ομάδες, εκείνους που κατανάλωναν καθημερινά δαμάσκηνα και εκείνους που τους είχαν δοθεί συμβουλές για υγιεινά σνακ. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι στην πρώτη ομάδα υπήρξε απώλεια 2 κιλών και 2,5 εκατοστών από την μέση, ενώ στην δεύτερη υπήρξε 1,5 κιλού και 1,7 εκατοστών από την μέση. Τέλος φάνηκε ότι στην πρώτη ομάδα υπήρξε πιο αυξημένο αίσθημα πληρότητας, κάτι που σχετίστηκε με την κατανάλωση των δαμάσκηνων.
Πηγή: neadiatrofis.gr
 http://medicalnews.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.