Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Σημάδια αγελάδας όταν είναι έγκυος

Η προηγούμενη εγκυμοσύνη μιας αγελάδας ανιχνεύεται , τόσο το καλύτερο , τόσο για την αγελάδα και το αγέννητο μοσχάρι . Εάν διαπιστωθεί εγκυμοσύνη νωρίς, η αγελάδα είναι πιο πιθανό να λαμβάνουν επιπλέον ιατρικής φροντίδας και των ζωοτροφών , σε συνδυασμό με τη μείωση της πιθανότητας ότι η αγελάδα θα σκόπιμα εκ νέου φυλής . Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα συγγραφείς Frederico Moreira και PJ Hansen , εκ νέου - γονιμοποίηση είναι μια κοινή αιτία της αποβολής σε πρόσφατα έγκυες αγελάδες . Μπορεί να είναι δύσκολο ή αδύνατο
να διαγνώσει την εγκυμοσύνη μιας αγελάδας μέσα προς τα έξω σωματικά συμπτώματα , έτσι ώστε μια ποικιλία από ιατρικές εξετάσεις μπορούν να χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν την εγκυμοσύνη αρχίζουν αμέσως μετά τη σπερματέγχυση . Κτηνίατροι ή έμπειροι κτηνοτρόφοι μπορούν να διαγνώσουν την εγκυμοσύνη σε μια αγελάδα με την ανίχνευση σημάδια του οίστρου , τη μέτρηση των επιπέδων της προγεστερόνης στο πλάσμα στο γάλα , το υπερηχογράφημα και ψηλάφηση του ορθού παραδοσιακά . 
Οίστρου Ανίχνευση
Σύμφωνα με Moreira και Hansen , αγελάδες δείχνουν συνήθως οίστρο , ή τα συμπτώματα του οίστρου , περίπου κάθε 21 ημέρες. Μετά από μια αγελάδα γονιμοποιηθεί , είτε φυσικά είτε με τεχνητή γονιμοποίηση , ωχρό σωμάτιο του ζώου δεν θα υποχωρούν .
Το ωχρό σωμάτιο ή κίτρινο σώμα , είναι μια δομή που αναπτύσσεται από ωοθυλακίων κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας . Moreira και Hanson να πω ότι , σε περίπτωση εγκυμοσύνης , « Το ωχρό σωμάτιο δεν θα υποχωρούν , οι συγκεντρώσεις της προγεστερόνης θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα , και η αγελάδα δεν θα επιστρέψει στην οίστρο . "
Αν η αγελάδα δεν έχει παρατηρηθεί να εισέρχονται πίσω σε οίστρο περίπου 21 ημέρες μετά τη λήξη του προηγούμενου κύκλου , είναι πολύ πιθανό η αγελάδα είναι έγκυος . Οπτικές ενδείξεις για την ανίχνευση του οίστρου περιλαμβάνουν κιμωλίωσης ουρά , παραγωγή βλέννας από τον κόλπο , πρησμένο αιδοίο και μια προθυμία να τοποθετηθεί .
Εικόνων χρήση του γάλακτος ή Plasma προγεστερόνη

Moreira και Hansen γράφουν ότι είναι « δυνατόν να διαγνώσει αγελάδες για την εγκυμοσύνη με βάση το γάλα ή συγκεντρώσεις προγεστερόνης στο πλάσμα σε περίπου 21 ημέρες μετά τη γονιμοποίηση . " Συνιστούν τη συλλογή των δειγμάτων γάλακτος τουλάχιστον δύο φορές μετά τη γονιμοποίηση και τη δοκιμή των δειγμάτων για τη συγκέντρωση της προγεστερόνης . Οι αγελάδες με αυξημένη προγεστερόνη πιθανότατα είστε έγκυος .
Η Υπερηχογραφία

Κατά υπερηχογράφημα , ένας καθετήρας υπερήχων εισάγεται διαμέσου του ορθού και τοποθετείται πάνω από την μήτρα , δημιουργώντας παλμούς υπερηχογράφημα που παράγουν ένα ηλεκτρικό σήμα . Σύμφωνα με Moreira and Hansen , το σήμα υποβάλλεται κατόπιν σε επεξεργασία χρησιμοποιώντας ένα μετατροπέα σάρωσης και εμφανίζονται σε μία οθόνη . Το έμβρυο του αγέννητου μοσχάρι θα είναι ορατό στην οθόνη . Το υπερηχογράφημα διαγνώσεις είναι ιδιαίτερα αξιόπιστες .
Εικόνων ορθού Ψηλάφηση

ορθού ψηλάφηση της μήτρας και το περιεχόμενό της είναι η πιο κοινή μορφή για την ανίχνευση της εγκυμοσύνης στις αγελάδες , και μπορεί να διεξαχθεί ακρίβεια ήδη 35 ημερών την έναρξη της εγκυμοσύνης . Σύμφωνα με την Moreira και Hansen , ο εξεταστής διεξαγωγή της εξέταση του ορθού θα αισθάνονται για ασυμμετρία της μήτρας , ή ολίσθηση του εμβρύου μεμβράνης κατά μήκος της μήτρας . Καθώς προχωρά η εγκυμοσύνη , το έμβρυο θα αυξηθεί πάρα πολύ μεγάλο για να ψηλαφίσει στο σύνολό της , αλλά και τμήματα του εμβρύου θα γίνουν αισθητές .
Εικόνων Late Δείκτες της εγκυμοσύνης

Μόλις η εγκυμοσύνη συνεχίζεται σε μεταγενέστερα στάδια της , στην κοιλιά της αγελάδας θα γίνει μεγαλύτερο και οι κτηνίατροι να είναι σε θέση να ανιχνεύσει έναν κτύπο της καρδιάς του εμβρύου , χρησιμοποιώντας τεχνολογία υπερήχων .
 http://el.jsxys.com

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.