Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Όσοι τρώνε νωρίς μεσημεριανό αδυνατίζουν

Όσοι κάνουν δίαιτα και καταναλώνουν νωρίς μέσα στην ημέρα το μεσημεριανό τους γεύμα τείνουν να χάνουν περισσότερο βάρος συγκριτικά με εκείνους που το τρώνε αργότερα, σύμφωνα με νέα ισπανική έρευνα. Οι ερευνητές παρακολούθησαν 420 ανθρώπους που πήγαιναν σε διαιτολογικά γραφεία στη Νότιοανατολική Ισπανία. Οι συμμετέχοντες ακολουθούσαν μεσογειακή διατροφή που σημαίνει ότι περίπου το 40% των θερμίδων καταναλώνονται
στο γεύμα. 
Περίπου οι μισοί συμμετέχοντες κατανάλωναν το μεσημεριανό τους πριν τις 3μ.μ., ενώ οι άλλοι μισοί μετά τις 3 μ.μ. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν νωρίς το μεσημεριανό έχασαν κατά μέσο όρο 10 κιλά – δηλαδή περισσότερο από το 11% του αρχικού τους βάρους – ενώ όσοι το έτρωγαν αργά έχασαν 7,7 που αντιστοιχούν στο 9% του αρχικού τους βάρους. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ώρα κατανάλωσης του μεσημεριανού είναι πιθανό να παίζει ρόλο στον τρόπο που το σώμα ρυθμίζει το βάρος. Τα στοιχεία δεν έδειξαν ότι η ώρα του πρωινού ή το δείπνου έπαιξε κάποιο ρόλο.
Η έρευνα στην οποία συμμετείχαν και ερευνητές από τη Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Obesity.
Πηγή: vita.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.