1/4 του κιλού χταπόδι
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά
1 1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ξύδι (κόκκινο)
1 κεφάλι σκόρδο
2 - 3 φύλα δάφνης
1 κλωνάρι δενδρολίβανο (αλισμαρί)
αλάτι, πιπέρι ολόκληρο
1 φλιτζάνι νερό
3/4 του κιλού ντομάτες ώριμες, ή 1 κουταλιά πάστα ντομάτας (τοματοπολτού)
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Αν το χταπόδι είναι ξερό, το βάζετε από το βράδυ να μουσκέψει, ώστε να μαλακώσει και στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια 3- 4 εκατοστών.

Ρίχνετε το επιθυμητό αλάτι και 4 - 5 κόκκους πιπέρι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το βάζετε να σιγοβράσει, έτσι ώστε να μείνει ελάχιστη σάλτσα, δηλαδή σχεδόν ΄να παραμείνει περίπου το λάδι.
Το σερβίρετε, και στη συνέχεια γλύφετε ένα προς ένα τα δάκτυλά σας....!
Καλή σας Επιτυχία!
Ευχαριστούμε την Αννούλα για την απίθανη συνταγή που μας έστειλε