Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Σπιτική μουστάρδα (αγγλικού τύπου )

Διαβάζοντας τα διάφορα χημικά, χρώματα και συντηρητικά (τύπου - Ε) κ.λ.π. που έχουν οι μουστάρδες του εμπορίου μας μπήκε η ιδέα να φτιάξουμε μια δική μας έκδοση.
Προμηθευτήκαμε σιναπόσπορους (καφέ και κίτρινους) και σκόνη μουστάρδας.
Να γνωρίζετε ότι οι καφέ σιναπόσποροι είναι πιο καυτεροί από τους κίτρινους.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο σκεφτήκαμε να δοκιμάσουμε την ακόλουθη συνταγή (English mustard), με την αντικατάσταση φυσικά του αλκοόλ με φιλτραρισμένο νερό και χωρίς άλλα μπαχαρικά.
Ακολουθεί η δική μας έκδοση στα ελληνικά που δίνει συνολικά 3 κούπες μουστάρδα:

Υλικά:
(1/2) κούπας καφέ σιναπόσποροι
(1/4) κούπας κίτρινοι σιναπόσποροι1 κούπα νερό(1 1/4) κούπα ξίδι1 κούπα μουστάρδα σκόνη(μουλιάζουμε για 20 λεπτά σε μια κούπα νερό) 2 κουταλιές ζάχαρη, 2 κουταλάκια αλάτι.
Εκτέλεση:
Σε ένα γυάλινο δοχείο βάζουμε τους σπόρους μουστάρδας με το νερό και το ξίδι φροντίζοντας έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως. Αφήνουμε για δύο μέρες να φουσκώσουν.Στη συνέχεια, μεταφέρουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα δυνατό μπλέντερ και αλέθουμε το μείγμα μέχρι να γίνει κρεμμώδες.Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, τα σποράκια δεν διαλύονται τελείως αλλά αυτό της δίνει ένα όμορφο χρώμα και μια πιο πικάντικη γεύση.Αν δοκιμάσουμε αμέσως τη μουστάρδα μας, θα μας φανεί πολύ καυτερή. Αν θέλουμεμια πιο ήπια γεύση, την αφήνουμε να ωριμάσει μερικές μέρες μέχρι να μας ικανοποιεί η γεύση της και μεταφέρουμε στο ψυγείο όπου διατηρείτε για 1 μήνα περίπου.

[Πηγή]: http://hungryforhungry.blogspot.com

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.