- 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Λίγο κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά του γλυκού κίμινο σε σκόνη
- 1 κουταλιά γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
- Λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο τάπερ, και τον χυμό λεμονιού
- Προσθέστε το κοτόπουλο, αναμείξτε καλά, σκεπάστε το και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες
- Στραγγίστε το κοτόπουλο όταν έρθει η ώρα να το ψήσετε
Διότι αυτή η διαδικασία επιτρέπει στα κρέατα να απορροφήσουν τις λεπτές και αρωματισμένες γεύσεις.
Οταν μαρινάρετε ένα τρόφιμο με όξινα προϊόντα, όπως ο χυμός λεμονιού, το κρασί ή το ξύδι, η σάρκα του ψαριού ή του κρέατος γίνεται πιο τρυφερή.
Σίγουρα η διάρκεια του μαριναρίσματος εξαρτάται από το μέγεθος των υλικών σας.
Μια μοσχαρίσια μπριζόλα ίσως χρειαστεί μια ολόκληρη νύχτα για να μαριναριστεί, ενώ ένα στήθος κοτόπουλου είναι έτοιμο σε 1-2 ώρες.
Για να επιτρέψετε στην αρωματισμένη μαρινάδα σας να εισχωρήσει καλύτερα στα τρόφιμα, κλείστε τα καλά σε σακούλα τροφίμων, ώστε να βρίσκονται σε καλύτερη επαφή.
Τέλος, αφήστε τα τρόφιμα να στραγγίσουν από τη μαρινάδα, ώστε να καλοψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Πηγή: iefimerida
https://travel.eleftheriaonline.gr