Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Φύλλα Μουσμουλιάς – Οι Μυστικές Θεραπευτικές τους Ιδιότητες Για το Διαβήτη, το Δέρμα & το Πάγκρεας που τις Ακούμε Πρώτη Φορά!

Η μουσμουλιά μας δίνει και το αγαπημένο μας φρούτο μούσμουλο. Η επιστημονική της ονομασία είναι Eriobotrya japonica. Ανήκει στην οικογένεια των ροδανθών (Rosales). Λίγοι γνωρίζουν πως τα φύλλα αυτού του όμορφου δέντρου έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.
Η μουσμουλιά είναι ένα δέντρο μεσαίου μεγέθους, που φτάνει τα 10 μέτρα.
Τα φύλλα της μουσμουλιάς είναι αειθαλή και έχουν μήκος 12-30 εκ. και 7-10 εκ. πλάτος. Αυτά τα όμορφα φύλλα είναι γυαλιστερά κι έχουν σκουροπράσινο χρώμα. Σε αυτό το άρθρο, θα σας μιλήσουμε για τα αποδεδειγμένα οφέλη της μουσμουλιάς, συμπεριλαμβανομένης της ιδιότητας να ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος και την υγεία του δέρματος. Κάποιες πρόσφατες μελέτες αναφέρουν επίσης ότι το φύλλο της μουσμουλιάς μπορεί να είναι χρήσιμο για την υποστήριξη της ηπατικής και της παγκρεατικής υγείας, τα δύο βασικά όργανα που βοηθούν στην αποτοξίνωση.

Τι είναι το φύλλο της μουσμουλιάς;

Η μουσμουλιά προέρχονται από τη νοτιοανατολική περιοχή της Κίνας, ίσως και από τη νότια Ιαπωνία. Τα μούσμουλα καταναλώνονται από διάφορους πολιτισμούς για γαστρονομικούς και θεραπευτικούς σκοπούς. Ο καρπός μοιάζει περίπου με κάτι ενδιάμεσο μεταξύ μάνγκο και ροδάκινου, τόσο στη γεύση όσο και στην εμφάνιση. Τα φύλλα και τα φρούτα έχουν υψηλή συγκέντρωση  ασβεστίου, φωσφόρου, σιδήρου, καλίου, βιταμίνης Α και βιταμίνης C.
Ο καρπός χρησιμοποιείται μερικές φορές ως ηρεμιστικό και πιστεύεται ότι μειώνει την τάση για εμετό και την υπερβολική δίψα. Τα φύλλα μπορεί να ανακουφίσουν από την διάρροια, να ενισχύουν την υγιή διάθεση, να καταπολεμήσουν την τοξίνωση και επίσης να μειώσουν το πρήξιμο. Ορισμένα από αυτά τα οφέλη αναφέρονται στην Ανατολική παράδοση, αλλά πολλά από τα παραδοσιακά οφέλη έχουν επιστημονική υποστήριξη.

Βιολογικό Φύλλο Μουσμουλιάς! Οφέλη για την υγεία μας.

Τα φύλλα μουσμουλιάς έχουν αποδειχθεί, επιστημονικά, ότι έχουν απίστευτα οφέλη για την υγεία. Δείτε συνήθεις χρήσεις αυτού του καρπού, δώρου του φύσης. 
Το φύλλο της μουσμουλιάς κάνει καλό στους βλεννογόνους υμένες.
Στα επιθέματα ποδιών για αποτοξίνωση, το βιολογικό εκχύλισμα φύλλων μουσμουλιάς συμβάλλει στη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματος, ενεργώντας ως βλεννολυτικός παράγοντας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη διάλυση της παχιάς βλέννας που συγκρατεί τις τοξικές ενώσεις.

Και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Γνωρίζουμε τώρα ότι το φύλλο της μουσμουλιάς βοηθά το σώμα στην απελευθέρωση των αντιοξειδωτικών, τις απίστευτες ενώσεις που προασπίζουν την υγεία μας και τις οποίες ο οργανισμός μας τις παράγει φυσικά (1). Τα αντιοξειδωτικά έχουν όλα τα οφέλη, αλλά είναι γνωστά ως επί το πλείστον για την ιδιότητά τους να εξουδετερώνουν επιβλαβείς τοξίνες. Χρησιμοποιούνται συνήθως για την προστασία του σώματος από διάφορες ασθένειες, στηρίζουν το ανοσοποιητικό και πιθανώς αυξάνουν το προσδόκιμο της ζωής.

Καταπολεμά τον διαβήτη.

Η πιο εντυπωσιακή ιδιότητα του οργανικού φύλλου μουσμουλιάς είναι ότι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του διαβήτη. Το φύλλο μουσμουλιάς παράγει μια ποικιλία χημικών ουσιών που ονομάζονται τριτερπένια. Ένα από τα πιο σημαντικά οξέα σε αυτή την κατηγορία χημικών ουσιών είναι το τορμαντικό οξύ. Το τορμεντικό οξύ έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την παραγωγή ινσουλίνης που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον διαβήτη (2). Ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος επειδή παράγει ένα σύνολο φυσικών σωματικών χημικών ουσιών γνωστών ως πολυσακχαρίτες, ενώσεις που έχουν επίσης αποδειχθεί ότι αυξάνουν την παραγωγή ινσουλίνης. (3)

Κάνει καλό και στο πάγκρεας.

Ο διαβήτης είναι μια εξαντλητική, εκφυλιστική ασθένεια. Η χορήγηση ινσουλίνης βοηθά, αλλά οτιδήποτε μπορεί να υποστηρίξει το πάγκρεας είναι πρωταρχικής σημασίας. Ο μόνος τρόπος για να προσεγγίσουμε τον διαβήτη τύπου II είναι είτε να κάνουμε ενέσεις ινσουλίνης, είτε να βοηθήσουμε το πάγκρεας να παράγει ινσουλίνη αναγεννώντας τα κύτταρα του. Υπάρχουν ισχυρά τεκμήρια ότι τα βιολογικά φύλλα μουσμουλιάς ενισχύουν τη λειτουργία των παγκρεατικών κυττάρων, γεγονός που αυξάνει την παραγωγή ινσουλίνης.

Ρυθμίζει και την ερυθρότητα του δέρματος.

Ένα από τα πιο παλιά και γνωστά οφέλη του φύλλου μουσμουλιάς είναι η μείωση της ερυθρότητας του δέρματος. Όταν το φύλλο χρησιμοποιείται ως τοπική κρέμα, μπορεί να καταπολεμήσει το οίδημα και τη συστολή του δέρματος που προκαλείται από την ισταμίνη (4). Εν ολίγοις, το φύλλο της μουσμουλιάς βοηθά στην εξομάλυνση του δέρματος, προσφέρει απαλότητα και ισορροπία στην υγεία του δέρματος. Η φλεγμονή του δέρματος μπορεί συχνά να είναι επώδυνη και η καταπραϋντική επίδραση του φύλλου μουσμουλιάς μπορεί να είναι πολύ ευεργετική.

Φύλλο μουσμουλιάς και καρκίνος του δέρματος.

Ένα περαιτέρω πλεονέκτημα του φύλλου μουσμουλιάς, το οποίο διερευνάται, είναι ο ρόλος του στον καρκίνο του δέρματος. Ένα από τα σημαντικότερα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των παρενεργειών της χημειοθεραπείας είναι η αδριαμυκίνη και το φύλλο μουσμουλιάς θεωρείται ότι βοηθά στη μείωση των παρενεργειών που σχετίζονται με αυτό το φάρμακο.

Φύλλο μουσμουλιάς και ιώσεις.

Οι γνωστοί ιοί καταπολεμούνται από τη δύναμη του φύλλου μουσμουλιάς. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το φύλλο μουσμουλιάς παράγει μια ποικιλία οξέων που έχουν ένα αντιικό αποτέλεσμα. Αυτά τα οξέα παράγουν αντιγόνα, τα οποία είναι αντιικά. Δύο από αυτές τις χημικές ουσίες ονομάζονται γλυκοσίδες μεγαστιγμίνης και πολυφαινολικά συστατικά, τα οποία είναι γνωστό ότι παράγουν ιικά αντιγόνα. Επιπλέον, οι χημικές ουσίες τριτερπενίου μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του ρινοϊού ή του κοινού κρυολογήματος. (5)

Φύλλα μουσμουλιάς και αντιοξεδιωτικές ιδιότητες για τον ήπαρ.

Το πάγκρεας δεν είναι το μόνο όργανο που απολαμβάνει τις ευεργετικές ιδιότητες του φύλλου μουσμουλιάς. Και το ήπαρ είναι ένα όργανο που επωφελείται από το φύλλο της μουσμουλιάς, διότι περιέχει μια ουσία γνωστή ως αμυγδαλίνη (Β-17), ουσία γνωστή στην καταπολέμηση των ηπατικών διαταραχών καθώς στην ενίσχυση της ικανότητας του ήπατος να επεξεργάζεται και να εξαλείφει τα δηλητήρια στο σώμα. (6) Είναι κάπως αμφιλεγόμενο το πόσο αποτελεσματική είναι η αμυγδαλίνη στην υποστήριξη των ηπατικών προβλημάτων, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι η αμφιβολία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον δυτικό τρόπο σκέψης για την υγεία. Η αμυγδαλίνη, παρεμπιπτόντως, πιστεύεται ότι παρέχει τα οφέλη μέσω αντιοξειδωτικών επιδράσεων.

Γιατί το εκχύλισμα φύλλου μουσμουλιάς είναι βασικό συστατικό των επιθεμάτων αποτοξίνωσης για τα πόδια.

Τα βιολογικά φύλλα μουσμουλιάς έχουν πολλά οφέλη, όπως φαίνεται από τον παραπάνω κατάλογο, ο οποίος μάλιστα είναι ενδεικτικός. Το εκχύλισμα φύλλου μουσμουλιάς στα επιθέματα αποτοξίνωσης βοηθούν το σώμα σας στην απομάκρυνση τοξικών χημικών ουσιών από τον οργανισμό, ενώ παράγουν οφέλη που χαρίζουν υγεία και ευεξία. 
 http://share24.gr
 Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. 
Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη!

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.