Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Nηστίσιμα κεφτεδάκια σε 4 διαφορετικες συνταγες!!!

Τέσσερις διαφορετικές συνταγές για νηστίσιμα κεφτεδάκια, νόστιμα και διαφορετικά.
Κεφτέδες θαλασσινών
ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. καλαμαράκια
  • 500 γρ. χταπόδι
  • 5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
EΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε τα καλαμαράκια και το χταπόδι σε μικρά κομματάκια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Μουλιάζουμε το ψωμί, το στύβουμε πολύ καλά και το προσθέτουμε στο μπολ.
  3. Ρίχνουμε επίσης το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Ζυμώνουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο κι αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄.
  5. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Πηγή: sidagi.gr

Κεφτέδες λαχανικών
ΥΛΙΚΑ
  • ½ κιλό πατάτες
  • 4 μέτρια καρότα
  • 5 μέτρια κολοκυθάκια
  • ⅓ φλ. αρακάς
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. κάρι
  • ½ φλ. κόλιανδρο (τα φύλλα)
  • ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, αλατίζουμε, και βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα ώσπου να μαλακώσουν.
  2. Τα στραγγίζουμε και στο ίδιο νερό βράζουμε τα κολοκυθάκια, τον κόλιανδρο και τον αρακά. Ανακατεύουμε τα βρασμένα λαχανικά, αφού τα στραγγίσουμε καλά, κι όταν κρυώσουν τα λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το κύμινο, το κάρι, το αλάτι, το πιπέρι και όσο αλεύρι χρειαστεί, ώσπου να πετύχουμε ένα μίγμα σφιχτό.
  3. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κι από τις δύο πλευρές. Τα στραγγίζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.
Καλή Όρεξη!Πηγή: xs-recipes.com

Κεφτέδες με φακές και πλιγούρι
ΥΛΙΚΑ
  • 2 φλ. χοντρές φακές
  • 4½ φλ. νερό
  • 1½ φλ. πλιγούρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα αποξηραμένο δυόσμο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε κατσαρόλα βράζουμε τις φακές με το νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τότε ρίχνουμε το πλιγούρι.
  2. Όταν η κατσαρόλα δεν έχει πια άλλα υγρά σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, μαϊντανό και δυόσμο.
  3. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, χωρίς να πάρει χρώμα. Το ρίχνουμε στις φακές. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.
Πλάθουμε κεφτεδάκια ή σουτζουκάκια. Σερβίρουμε με ντιπ ταχινιού, γιαουρτιού ή ντομάτας.
Πηγή: promahi-nea.blogspot.gr

Ρεβιθοκεφτέδες
ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • 1 πρέζα καυτερό κόκκινο πιπέρι
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 πρέζα κουρκουμά (αν έχουμε)
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. βρώμη (κουάκερ)
  • τριμμένη φρυγανιά όση χρειαστεί
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε στη χύτρα τα ρεβίθια για 45΄. Αν τα μουλιάσουμε από το προηγούμενο βράδυ, τα βράζουμε λιγότερη ώρα. Θέλουμε τα ρεβίθια να είναι μαλακά αλλά όχι να λιώνουν.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό όσο πιο ψιλά μπορούμε.
  3. Βάζουμε στο multi τα ρεβίθια για να τα ψιλοκόψουμε. Αν τα βράσαμε σωστά δεν θα γίνουν πολτός αλλά θα έχουν πολύ μικρά κομματάκια.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, και ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν η ζύμη μας είναι πολύ υγρή, ακόμα προσθέτουμε παραπάνω τριμμένη φρυγανιά.
  5. Αφήνουμε το μίγμα να μείνει στο ψυγείο το λιγότερο 5 ώρες για να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις (μπορούν να μείνουν και όλο το βράδυ).
  6. Μόλις είμαστε έτοιμοι για τηγάνισμα, βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά, πλάθουμε κεφτεδάκια όχι πολύ χοντρά, τα βουτάμε σε αλεύρι και τα τηγανίζουμε γύρω στα 4΄ από την κάθε πλευρά.
  7. Αν δεν βάλουμε αυγά για να είναι νηστίσιμοι οι ρεβιθοκεφτέδες μας, θα προσθέσουμε ½ κ.γ. μαγειρική σόδα σβησμένη με 1 κουταλιά ξίδι και δεν θα προσθέσουμε τριμμένη φρυγανιά γιατί το μίγμα μας θα γίνει αρκετά στεγνό.
Πηγή: as-mageirepsoume.blogspot.gr
 https://be2news.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη


Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.