Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

Το Μυρμήγκι και τα Παράσιτα! Μια Διδακτική Ιστορία

Το Μυρμήγκι ! Ένα αλλιώτικο παραμύθι !
Ήταν μια φορά και έναν καιρό ένα ευτυχισμένο, παραγωγικό μυρμήγκι που ξεκινούσε κάθε μέρα πρωί-πρωί για τη δουλειά του. Περνούσε όλη του τη μέρα δουλεύοντας και τραγουδώντας, μες την καλή χαρά! Του άρεσε πάρα πολύ να
εργάζεται και φυσικά η απόδοσή του ήταν εξαιρετική. Μόνο που -δυστυχώς !- στην επιχείρηση δεν υπήρχε manager να το κατευθύνει !....
Ο Κηφήνας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αποφάσισε πως αυτή η κατάσταση δεν μπορούσε να συνεχιστεί άλλο και έτσι δημιούργησε μια θέση manager, για την οποία προσέλαβε μια ιδιαίτερα έμπειρη Πασχαλίτσα. 
Πρώτο μέλημα της Πασχαλίτσας ήταν να εποπτεύσει το ωράριο του Μυρμηγκιού και για αυτό προχώρησε αμέσως στην οργάνωση ενός συστήματος ελέγχου με κάρτες. Σύντομα χρειάστηκε να προσλάβει μια γραμματέα, που ανέλαβε να ετοιμάζει τους φακέλους αναφοράς με τη βοήθεια μιας νεοπροσληφθείσης Αράχνης. Η Αράχνη επιφορτίστηκε με το σύστημα αρχειοθέτησης καθώς και με το τηλεφωνικό κέντρο . Στο μεταξύ το ευτυχισμένο μυρμήγκι συνέχισε να δουλεύει, να δουλεύει να δουλεύει....
Ο Κηφήνας ήταν τόσο ευχαριστημένος με τις καθημερινές αναφορές που λάμβανε από την Πασχαλίτσα που της ζήτησε να του ετοιμάσει μια συγκριτική μελέτη με γραφήματα και ανάλυση τάσεων. Έτσι απευθύνθηκαν σε μια Κατσαρίδα, στην οποία αγόρασαν ένα νέο σετ υπολογιστή-εκτυπωτή , για να βοηθήσει στην εκπόνηση της μελέτης. Το ευτυχισμένο παραγωγικό μυρμήγκι άρχισε δειλά δειλά να διαμαρτύρεται για όλη αυτή τη γραφειοκρατία και το χαρτοβασίλειο. 

Μοιραία οι ρυθμοί της δουλειάς του άρχισαν να μειώνονται... Ο Κηφήνας αποφάσισε να πάρει αμέσως μέτρα για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και έφερε επειγόντως έναν ειδικό διευθυντή, αρμόδιο να επιβλέπει το ευτυχισμένο παραγωγικό Μυρμήγκι.. 
Τη θέση ήρθε να καλύψει ένας Τζίτζικας, που άλλαξε αμέσως τη φθαρμένη επίπλωση του γραφείου του και ζήτησε μια ειδική εργονομική πολυθρόνα κι έναν υπολογιστή με επίπεδη οθόνη ! Βέβαια με τόσους υπολογιστές που μαζεύτηκαν η εταιρεία υποχρεώθηκε να αγοράσει κι έναν server.

Ο νέος διευθυντής ένοιωσε σύντομα την ανάγκη να προσλάβει έναν υποδιευθυντή, ώστε με τη βοήθειά του να καταστρώσει ένα στρατηγικό πλάνο και τον προϋπολογισμό του νέου αυτού τμήματος. Όσο γίνονταν όλα αυτά το Μυρμήγκι ένοιωθε όλο και λιγότερο ευτυχισμένο, όλο και λιγότερο παραγωγικό !
Ο Τζίτζικας δεν έχασε χρόνο «πρέπει να παραγγείλουμε μια έρευνα σχετικά με τα προβλήματα του επαγγελματικού περιβάλλοντος και τις αντιδράσεις των εργαζομένων» τόνισε !
Μόνο που μια μέρα ο Κηφήνας, καθώς μελετούσε τις αναφορές και τα στοιχεία, συνειδητοποίησε ότι ο τομέας στον οποίο προσέφερε τις υπηρεσίες του το Μυρμήγκι δεν ήταν πλέον τόσο κερδοφόρος...Αμέσως ζήτησε από την Κουκουβάγια να γνωμοδοτήσει πάνω στο θέμα και να εισηγηθεί κάποιες λύσεις..Τρείς μήνες αργότερα η Κουκουβάγια έφερε την έκθεσή της που κατάληγε ως εξής: "Στην επιχείρηση υπάρχει πλεόνασμα προσωπικού".

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Κηφήνας ακολούθησε τη συμβουλή της Κουκουβάγιας και απέλυσε το Μυρμήγκι.... ?

 
Συμπέρασμα:
Από το να είσαι ένα ευτυχισμένο, παραγωγικό Μυρμήγκι, καλύτερα να είσαι ένα ανίκανο Τίποτα ! Ένας άχρηστος. Άλλωστε οι ανίκανοι δεν έχουν ανάγκη εποπτείας. Αν επιμένεις όμως να είσαι παραγωγικό μυρμήγκι, τουλάχιστον μη δείχνεις ότι είσαι ευτυχισμένο.... 
Δεν θα σου το συγχωρήσουν ποτέ !
 
Αν πάλι, ξεροκέφαλε, επιμένεις να είσαι ευτυχισμένο μυρμήγκι, φρόντισε να δημιουργήσεις δική σου επιχείρηση, για να μη χρειαστεί να συντηρείς κηφήνες, πασχαλίτσες, αράχνες, τζιτζίκια, κουκουβάγιες και κατσαρίδες....
Γυροφέρνουν πολλοί, που έτσι και βρουν την ευκαιρία....  γίνονται παράσιτα....

Πολιτικοποιημένο παιδικό παραμύθι του Ανδρ. Ρουμελιώτη !
Αντιγραφή και προώθηση Αντώνης Μπιρμπιλής Γεν.Γραμματέας ΟΜΕ-ΟΤΕ

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.