Μικρά κομμάτια που σε χόρταιναν με τη γεύση τους και όχι με τον όγκο και την ποσότητά τους.
Όταν έφτιαξα αυτό το γλυκό για πρώτη φορά, τον θυμήθηκα...
ΥΛΙΚΑ 2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό 1 1/2 κούπα ζάχαρη 1 1/2 κούπα γιαούρτι 1 κουταλάκι σόδα 1/4 κτγ μαστίχα κοπανισμένη 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο για το σιρόπι 2 κούπες ζάχαρη 1 1/4 κούπας νερό 1 κτΣ μέλι 2 κτΣ χυμό λεμονιού λίγη μαστίχα κοπανισμένη
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ Στον κάδο του μίξερ ή σε κάποιο άλλο βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ. Σ' ένα μικρότερο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη σόδα και το ρίχνουμε στο μίγμα του σιμιγδαλιού.
Ανακατεύουμε μ' ένα κουτάλι, ώσπου να υγρανθεί καλά όλο το σιμιγδάλι. Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι στρογγυλό με διάμετρο 35 εκ. και στρώνουμε την επιφάνεια με υγρή σπάτουλα.
Για να μη ξεραθεί (αν προλάβει...), σκεπάζουμε το υπόλοιπο γλυκό με μεμβράνη.