Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Ο Ζαχαρίας Βαμβακούσης δημιούργησε ένα πρόγραμμα που επιτρέπει σε ανθρώπους με παράλυση να παίζουν μουσική με τα μάτια (video)

Αναφερόμαστε διαρκώς στο brain drain και η περίπτωση του Ζαχαρία Βαμβακούση είναι μία ακόμα στις εκατοντάδες χιλιάδες της Ελλάδας.Ο Βαμβακούσης εξέλιξε το πρόγραμμα Eye Harp, το οποίο επιτρέπει σε ανθρώπους με σοβαρά κινητικά προβλήματα να παίξουν μουσική μόνο με τα μάτια και αυτό έγινε στο πλαίσιο του διδακτορικού του στο Πανεπιστήμιο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης.
Ο 33χρονος υποψήφιος διδάκτωρ που αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του στη μουσική, αποφάσισε να δημιουργήσει το Eye Harp μετά από το τραγικό ατύχημα που είχε ένας φίλος του μουσικός και τον άφησε παράλυτο.

 
«Ο βασικός στόχος του Eye Harp είναι να επιτρέψει σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που αδυνατούν να παίξουν κάποιο μουσικό όργανο, να παίξουν μουσική με τα μάτια τους. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για ανθρώπους με μεγάλου βαθμού παράλυση» εξηγεί ο Έλληνας επιστήμονας.
Ο Τζόελ είναι σήμερα 11 ετών, με σοβαρή παράλυση στα άνω άκρα και πλέον με την βοήθεια του Ζαχαρία μαθαίνει πώς να παίζει μουσική με το Eye Harp.
«Στον Τζόελ αρέσει η μουσική από τότε που είναι μικρός» λέει η 47χρονη Λάουρα, μητέρα του Τζόελ και συνεχίζει «είναι μεγάλο το κέρδος για έναν άνθρωπο με κινητικό πρόβλημα να μπορεί να παίζει όποιο όργανο θέλει μόνος του».

 
Πέρα από τη μουσική η χρήση του Eye Harp έχει και άλλα οφέλη, ιδιαίτερα στην πνευματική λειτουργία. Όπως τονίζει ο Βαμβακούσης οι άνθρωποι που παίζουν μουσική χρησιμοποιούν μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου και έχουν καλύτερη μνήμη.
«Λειτουργεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε, είναι open source και δωρεάν πρόγραμμα, όποιος θέλει  το κατεβάζει και έχει πρόσβαση στον κώδικα (σ.σ. προγραμματισμού)» τονίζει ο Έλληνας επιστήμονας.
Προς το παρόν το Eye Harp τρέχει μόνο σε Windows αλλά ο Βαμβακούσης αναφέρει ότι υπάρχει πλάνο για επανασχεδιασμό της συσκευή ώστε να είναι συμβατή με κάθε λειτουργικό. To EyeHarp εξελίσσεται εδώ και 5 χρόνια και ήρθε ξανά στην επικαιρότητα εξαιτίας επιστημονικής δημοσίευσης για την επίδραση του EyeHarp στην ψυχολογία του χρήστη.
http://www.athensvoice.gr

 Κλικ εδώ! Βαμβακούσης Ζαχαρίας EΡT3  9,58 fm Σταθμός στον Πολιτισμό!

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Δρώ γιατί Αντιδρώ. Δύναμη ψυχής από τον συμπατριώτη μας Ζαχαρία Βαμβακούση 

 

 

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη


Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.