Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Την μπριζόλα σου θα μάθεις να την σέβεσαι

Η μόνη συνταγή για να απολαύσεις μία μοσχαρίσια όπως πρέπει.
Αν δηλώνεις κρεατοφάγος -και δει μπριζολάς- επιβάλλεται να ξέρεις να τις ψήσεις με τέτοιον τρόπο ώστε να τις απογειώσεις. Και εδώ έχουμε τον ιδανικό τρόπο.
Υλικά
(για έξι άτομα)
6 μοσχαρίσιες μπριζόλες
Χυμός από 1.2 λεμόνι
1 κ.γλ. ξερή ρίγανη
1/2 κ.γλ. αλάτι
Εκτέλεση
Θερμαίνεις ένα ταψί ή ένα ρηχό τηγάνι. Όταν ζεσταθεί, βάζεις τις μπριζόλες και τις ψήνεις 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά για να πάρουν χρώμα.
Ρίχνεις τον χυμό του μισού λεμονιού, αφήνεις να τρέξουν τα ζουμιά τους και πασπαλίζεις με ρίγανη και αλάτι.
Όταν ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, σημαίνει πως είναι έτοιμες.
Γαρνίρεις με φέτες λεμόνι, συνοδεύεις με πιλάφι ή σαλάτα και σερβίρεις.
Σημείωση: Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, χτύπα τις μπριζόλες ώστε να γίνουν εντελώς επίπεδες. Έτσι ψήνονται πιο σωστά, με τον τρόπο μαγειρέματος που οι Τούρκοι ονομάζουν kavurma. Δηλαδή, ψήσιμο η τηγάνισμα στο λίπος από το ίδιος κρέας και σε πολύ δυνατή φωτιά.


http://www.ratpack.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.