Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Κανέλα Κεϋλάνης, Κασσία και Διαβήτης – Η Αλήθεια

Τα τελευταία χρόνια, η κανέλα έχει αναδειχθεί ως μία από τις καλύτερες τροφές για την προστασία εναντίον του Διαβήτη τύπου 2.
Επιπλέον, η κανέλα περιέχει και πολλες άλλες υπέροχες ιδιότητες:
ρυθμίζει τη δράση της ινσουλίνης και την πίεση του αίματος και βελτιώνει την ικανότητα επούλωσης τραυμάτων. Αποτελεί αντιοξειδωτικό και αντιμικροβιακό παράγοντα που βοηθά στην προφύλαξη από το κρυολόγημα κατά τη διάρκεια του

χειμώνα.
Όμως, δυστυχώς περιέχει και ένα συστατικό, την κουμαρίνη. Η κουμαρίνη είναι τοξική σε υψηλές δόσεις και προξενεί βλάβες στο συκώτι και στα νεφρά. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η κανέλα Κεϋλάνης η οποία διαθέτει το συγκεκριμένο συστατικό σε εξαιρετικά μικρότερο ποσοστό αλλά διατηρεί τα ίδια οφέλη… σχεδόν. Άρα, αν και πιο ακριβή, αξίζει σίγουρα να την προτιμήσουμε από την κανέλα Cassia (δηλαδή την κοινή κανέλα της αγοράς).
Το πρόβλημα Η συντριπτική πλειοψηφία των ερευνών που είχαν αποδείξει τις αντιδιαβητικές ιδιότητες της κανέλας μέχρι πρόσφατα, είχαν πραγματοποιηθεί με κανέλα Cassia. Έτσι, υποθέτοντας ότι αφού η μόνη διαφορά με την κανέλα Κεϋλάνης, είναι η περιεκτικότητα της τοξικής κουμαρίνης, οι ειδικοί συνιστούσαν μέχρι πρόσφατα την κατανάλωση της δεύτερης ως προληπτικό και θεραπευτικό μέσο.
Πρόσφατες όμως έρευνες ήρθαν να ανατρέψουν αυτή την επιλογή, αφού όπως αποδείχτηκε, η κανέλα Κεϋλάνης έχει πολύ μικρή δράση εναντίον του Διαβήτη. Φαίνεται πως είναι ακριβώς η ίδια η κουμαρίνη που καταπολεμά το ζάχαρο. Δηλαδή είναι η κανέλα cassia που καταπολεμά πραγματικά το ζάχαρο, η οποία όμως είναι επιβλαβής σε μεγάλες ποσότητες.
Δείτε περισσότερα: Κανέλα ή κασσία;

Άρα, τι κάνουμε; Προτιμούμε την κανέλα Κεϋλάνης για την καθημερινή μας χρήση και σε πολύ μικρότερο βαθμό την Cassia για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση του Διαβήτη.

Όπως πάντα, ο καλύτερος τρόπος πρόληψης και αντιμετώπισης είναι μια σωστή και υγιεινή – συνολικά – διατροφή και ένας καλός τρόπος ζωής και σκέψης. 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι έγκυες γυναίκες να αποφεύγουν την υπερβολική ποσότητα κανέλας δεδομένου ότι οι υψηλές δόσεις μπορεί να προκαλέσουν αποβολή. Η κανέλα cassia δεν πρέπει να λαμβάνεται από άτομα που τους έχουν συνταγογραφηθεί αντιπηκτικά φάρμακα ή τα άτομα με αιμορραγικές διαταραχές. Αν είστε διαβητικός και παίρνετε φάρμακα που επηρεάζουν τη γλυκόζη στο αίμα ή τα επίπεδα ινσουλίνης, στη συνέχεια, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν πάρετε κανέλα. Η λήψη τους μαζί της μπορεί να έχει αθροιστική δράση.

Μπορούμε να περιορίσουμε την υψηλή συγκέντωση κουμαρίνης;

Ναι. Οι ευεργετικές ουσίες της κανέλας είναι διαλυτές στο νερό. Η κουμαρίνη δεν είναι κι έτσι μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτήν ρίχνοντας ζεστό νερό σε ένα από τα γνωστά χάρτινα φίλτρα όπου έχουμε βάλει κανέλα αντί για καφέ.
 http://proionta-tis-fisis.com
Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.