Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Γιατί πρέπει να κάνουμε διακοπές

Εκτός του ότι θέλουμε σαν τρελοί κάθε φορά και περιμένουμε πως και πώς να φτάσει η ώρα να πάμε διακοπές, πλέον υπάρχει και επιστημονική εξήγηση γιατί πρέπει να κάνουμε διακοπές.
Ειδικά σήμερα, με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, πολλές φορές δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην πίεση της καθημερινότητας που αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Δουλειές, λογαριασμοί, «παιδιά», «σκυλιά» και άλλες σκέψεις κατακλύζουν το κεφάλι μας κάθε ημέρα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ηρεμήσουμε.

Στο τέλος, λοιπόν, μιας πιεστικής σεζόν αυτό που αναζητούμε είναι λίγες ημέρες διακοπών που θα μας δώσουν τις δυνάμεις που χρειαζόμαστε για τη δύσκολη συνέχεια. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι διακοπές διώχνουν το άγχος και μας ανανεώνουν για τη συνέχεια.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν μάλιστα πως ωφελούν και στην υγεία μας  καθώς έχουν και αντίκτυπο σε παράγοντες όπως η διάθεση και η ψυχολογία μας. Η αποβολή του άγχους με τη σειρά της έχει ευεργετικά αποτελέσματα καθώς μας βοηθούν στο να μην εμφανίσουμε συμπτώματα κατάθλιψης ενώ κάνουν καλό τόσο στον ύπνο όσο και στη διατροφή μας.
Βέβαια όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν να κάνεις διακοπές σε ένα νέο ή ένα αγαπημένο σου μέρος που θα ηρεμήσουν τον ψυχικό σου κόσμο και θα σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα. Με το να «παρτάρεις» για μια εβδομάδα συνεχόμενα σε κάποιο νησί, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να γυρίσεις πιο κουρασμένος από ότι πριν πας διακοπές.
Το ιδανικό μέρος για διακοπές  είναι προσωπικό θέμα του καθενός όμως οι ειδικοί προτείνουν  πως καλύτερο μέρος για διακοπές είναι κάποιο απομακρυσμένο μέρος που δεν έχεις ξαναπάει. Αυτή η αλλαγή παραστάσεων θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις νέο κόσμο και να δεις νέες εικόνες  που θα σε κάνουν να ξεφύγεις για λίγο από την ρουτίνα.
 http://ipop.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.