Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε το σφουγγάρι των πιάτων

Το σφουγγάρι το πιάτων έρχεται καθημερινά σε επαφή με κάθε είδους υπολείμματα από τα γεύματα της ημέρας αλλά και με διάφορες επιφάνειες όπως ο πάγκος της κουζίνας. Έτσι, παρ' όλο που το χρησιμοποιούμε σε συνδυασμό με σαπούνι ή άλλα καθαριστικά, συσσωρεύονται σε αυτό εκατομμύρια μικροοργανισμοί.
Κάθε πότε πρέπει να πετάμε το σφουγγαράκι και να το αντικαθιστούμε με ένα καινούργιο;
Σύμφωνα με τον Σάιμον Μπλάκχερστ, τεχνικό διευθυντή της Minky,
εταιρία που προμηθεύει καθαριστικά προϊόντα στη βρετανική βασιλική οικογένεια, όσο ισχυρά καθαριστικά κι αν επιλέξουμε για την κουζίνα μας, χρησιμοποιώντας ένα παλιό σφουγγαράκι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εξαπλωθούν βακτήρια σε όλες τις επιφάνειες και δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε απόλυτη καθαριότητα.
Το νωπό σφουγγαράκι των πιάτων είναι το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν βακτήρια. Εργαστηριακές δοκιμές έχουν δείξει ότι ένα σφουγγαράκι μπορεί να κουβαλά έως και 10 εκατομμύρια βακτήρια ανά 6,5 τετραγωνικά εκατοστά.
Για να διατηρήσετε την κουζίνα και τα πιάτα σας απαλλαγμένα από μικροοργανισμούς, ο Μπλάκχερστ προτείνει να πετάτε το σφουγγαράκι κάθε εβδομάδα και να το αντικαθιστάτε με ένα καινούργιο. Στο μεταξύ, δεν πρέπει να αφήνετε το σφουγγαράκι μέσα στο νεροχύτη. Πρέπει να το στραγγίζετε καλά και να το τοποθετείτε σε κάποια καθαρή επιφάνεια που να μπορεί να στεγνώνει εντελώς.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.