Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

Έλαιο μέντας και κανέλλα για την θεραπεία χρόνιων πληγών

Oι μολυσματικές αποικίες βακτηρίων γνωστές ως βιομεμβράνες (biofilm) που σχηματίζονται στις χρόνιες πληγές και τα ιατρικά εργαλεία προκαλούν σοβαρά προβλήματα ενώ είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν με τα συνήθη αντιβιοτικά. Τίποτα όμως δεν μπορεί να αντισταθεί στις… θαυματουργές ιδιότητες της μέντας και της κανέλλας!
Ερευνητές δημιούργησαν ένα νέο απολυμαντικό για τοπική αντιμικροβιακή θεραπεία, βασισμένο σε έλαιο
μέντας και κανέλλα, το οποίο όχι μόνο επιφέρει… αντιβακτηριακό Αρμαγεδδώνα στις αποικίες των παθογόνων μικροοργανισμών που διαβιούν σε χρόνιες πληγές αλλά συμβάλλει ενεργά και στην επούλωσή τους. Όπως αναφέρουν στην επιθεώρηση ACS Nano, βρήκαν έναν τρόπο να «φορτώσουν» ενώσεις με αντιμικροβιακές ιδιότητες από τα δύο αυτά φυτά σε μικροκάψουλες, χτυπώντας το πρόβλημα στην ρίζα του.

Χρησιμοποιώντας την νανοτεχνολογία, ο Vincent M. Rotello και οι συνάδελφοί του «όπλισαν» νανοσωματίδια πυριτίας με έλαιο μέντας και κινναμαλδεΰδη –την ένωση που δίνει στην κανέλλα την γεύση και το άρωμά της– και τα εξαπέλυσαν εναντίον των βακτηριακών αποικιών. Η θεραπεία με τις μικροκάψουλες απεδείχθη αποτελεσματική εναντίον τεσσάρων τύπων μικροβίων, συμπεριλαμβανομένου και ενός στελέχους ανθεκτικού στα αντιβιοτικά. Επίσης συνέβαλλε στην ανάπτυξη των ινοβλαστών, ενός τύπου κυττάρων που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επούλωση τραυμάτων.
Τα αιθέρια έλαια και άλλα φυσικά συστατικά κερδίζουν τελευταία όλο και περισσότερο έδαφος ως εναλλακτικά φάρμακα κατά των παθογόνων βακτηρίων –αν και η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες είναι πώς να προσαρμόσουν τις αντιμικροβιακές τους ιδιότητες σε θεραπείες. Μόλις τον περασμένο μήνα, έρευνα που παρουσιάσθηκε στην ετήσια σύνοδο της Αμερικανικής Μικροβιολογικής Εταιρίας απέδειξε ότι δύο ποικιλίες κανέλλας που φύονται στην Νότιο Ασία, η κανέλλα της Κεϋλάνης (σήμερα Σρι Λάνκα) και αυτή της Σαϊγκόν, μπορούν να «απενεργοποιούν ιούς σε επιλεγμένους οργανισμούς».

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.