Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Aρκούδα και καμήλα: τι κοινό έχουν;

αρκούδα λίπος Αλήθεια, δύο τόσο διαφορετικά ζώα που ζουν σε τόσο διαφορετικά περιβάλλοντα, η καμήλα και η αρκούδα, τι κοινό έχουν; Ας δούμε! Και τα 2 αυτά ζώα, η αρκούδα και η καμήλα, έχουν κοινό, το χαρακτηριστικό της αποθήκευσης.

Η αρκούδα αποθηκεύει λίπος στο σώμα της, ενώ η καμήλα νερό.
Γιατί και πως το κάνουν αυτό; Ας δούμε λίγα βασικά πράγματα για το πως δουλεύει ο οργανισμός τους.
επιβίωση αρκούδαςΤόσο στον άνθρωπο, όσο και στα ζώα, ο οργανισμός στηρίζεται σε μια αρχή: την αρχή της επιβίωσης.
Είναι φτιαγμένος για να τρέφεται ανά 3 ώρες, όταν δηλαδή χωνεύει. Για το σκοπό αυτό, είναι καλό να τρώμε πολλές φορές τη μέρα. Όταν τρώμε λίγες, αφήνουμε τον οργανισμό χωρίς ενέργεια, για μεγάλα χρονικά διαστήματα και αυτός νομίζει πως αντιμετωπίζουμε μια εμπόλεμη κατάσταση, μια κατάσταση λιμού.
Τι κάνει ο κόσμος σε έναν επικείμενο πόλεμο; Αποθηκεύει τρόφιμα, για να αντιμετωπίσει μια μελλοντική, ενδεχόμενη πείνα. Το ίδιο κάνει και το σώμα! Αποθηκεύει και αυτό ενέργεια για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Το σώμα δε γνωρίζει αν γύρω του υπάρχει τροφή. Αντιλαμβάνεται τα πράγματα με βάση το πως το ταΐζουμε και το ποτίζουμε.

- Τρώμε τακτικά;
Όλα είναι καλά.
-
Δεν το κάνουμε;
Υπάρχει πρόβλημα.

λίποςΗ λογική του σώματός μας είναι πολύ απλή. Κρίνει με βάση αυτό που βλέπει. Η αρκούδα χρειάζεται λίπος πάνω της, το οποίο θα την προστατεύσει από το κρύο όταν πέσει σε χειμερία νάρκη και θα της δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να συντηρηθεί και να επιτελεί τις βασικές της λειτουργίες, όσο θα κοιμάται.
Ας μη ξεχνάμε,πως το λίπος είναι περιττές θερμίδες,που έχουν αποθηκευτεί στο σώμα, για μετέπειτα χρήση. Για το σκοπό αυτό,η αρκούδα τρώει μια ή δύο φορές μόνο,τη μέρα και καταναλώνει τεράστιες ποσότητες!
Με τον τρόπο αυτό δημιουργεί στο σώμα της, την ψευδαίσθηση του λιμού και το αναγκάζει να αποθηκεύσει λίπος, ότι ακριβώς συμβαίνει και σε μας, όταν κάνουμε το ίδιο ακριβώς πράγμα.
καμήλα καμπούρεςΗ αρκούδα όμως,αντίθετα με μας, έχει σημαντικό λόγο για αυτό που κάνει,γιατί απ΄αυτό εξαρτάται η επιβίωσή της.

Η καμήλα ακολουθεί την ίδια τακτική,αλλά με το νερό. Το περιβάλλον στο οποίο ζει και κινείται, είναι ιδιόμορφο. Μπορεί να διασχίσει μεγάλες εκτάσεις ερήμου, χωρίς να βρει πηγή για να πιει νερό,επί μέρες ολόκληρες...
Για τον ίδιο λόγο που η αρκούδα αποθηκεύει λίπος, το σώμα της καμήλας, αποθηκεύει νερό στις καμπούρες της. Καταναλώνει δε τεράστιες ποσότητες νερού, μόλις βρει την ευκαιρία.

καμήλα νερό

Της είναι απαραίτητο για να επιβιώσει στο δικό της περιβάλλον, όπως και το λίπος στην αρκούδα για να επιβιώσει κατά τη χειμερία νάρκη. Όπως βλέπετε λοιπόν,τίποτα δεν είναι τυχαίο στη φύση! 

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.