Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018

Θεσσαλονίκη: Στα σκαριά ακτοπλοϊκή σύνδεση και με τις Κυκλάδες

Χθες αναμενόταν να "πέσουν" οι υπογραφές για ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες και τις Κυκλάδες με συμβατικό, οχηματαγωγό πλοίο, τα δρομολόγια του οποίου πρόκειται να ξεκινήσουν από τις 15 Ιουνίου. Ήδη η έγκριση έχει δοθεί από τον υπουργό Ναυτιλίας και τώρα αναμένεται το αίτημα να επικυρωθεί από το συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, όπως δήλωσε χθες στον Τ.Θ. ο πρόεδρος της Ένωσης
Τουριστικών Γραφείων Κ. Μακεδονίας κ. Βύρων Θεολόγης κάνοντας λόγο για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την οποία πρωτοστάτησαν όλοι οι φορείς της πόλης και οι τουριστικοί πράκτορες. Το πλοίο θα ξεκινάει από Θεσσαλονίκη κάθε Δευτέρα για Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο  
και κάθε Τρίτη και Παρασκευή θα ξεκινά από Θεσσαλονίκη και θα πιάνει Κυκλάδες, Πάρο, Νάξο, Τήνο, Σαντορίνη, με τελικό προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης
Το πλοίο θα μπορεί να μεταφέρει και Ι.Χ. ενώ θα έχει και καμπίνες, ενώ "θα είναι οπωσδήποτε πιο φθηνό γιατί είναι συμβατικό το πλοίο", όπως λέει ο κ. Θεολόγης.
Η διάρκεια του δρομολογίου θα εξαρτηθεί από το πώς θα συμπεριφερθεί η Β. Ελλάδα, εάν θα το αγκαλιάσει ή όχι, προσθέτει ο ίδιος. 
Επισημαίνει ακόμη ότι το κέρδος θα είναι μεγάλο εάν σκεφτεί κανείς τα διόδια και τις βενζίνες που θα πρέπει να ξοδέψει κάποιος για να πάει να πάρει πλοίο από την Αθήνα.
Ο ίδιος αναφέρει ότι από τη στιγμή που θα δοθεί η έγκριση το κυριότερο που έχουν να κάνουν οι τουριστικοί πράκτορες είναι να έρθουν σε συνεννόηση με τους ξενοδόχους στα νησιά για να δημιουργηθούν «πακέτα» και ο κόσμος να προγραμματίσει τις διακοπές του από τώρα.
Αν και οι Έλληνες είναι περισσότερο της τελευταίας στιγμής, αυτήν τη στιγμή εκφράζεται γενικά ενδιαφέρον για τις επιλογές για καλοκαιρινές διακοπές και ο κόσμος ενημερώνεται για τα προγράμματα των τουριστικών γραφείων. 
«Σήμερα ξεκινάει το καλοκαίρι και ακόμη είναι σε εξέλιξη οι εξετάσεις των παιδιών στα σχολεία αλλά ενδιαφέρον υπάρχει, πιο πολύ για το εσωτερικό και ιδιαίτερα για τα ελληνικά νησιά», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Θεολόγης ενώ συστήνει στους Βορειοελλαδίτες να εμπιστευτούν τα τουριστικά γραφεία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές γιατί, όπως τονίζει «έχουν κλείσει πάρα πολλά ξενοδοχεία και φτιάχνουν πακέτα ή μόνο ξενοδοχεία, με πολύ καλές τιμές που δεν μπορούν να τις βρουν ούτε στο διαδίκτυο». 
Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με τον προορισμό. 
«Εάν ψάξει κάποιος μόνος του για δωμάτιο σε Σαντορίνη, Μύκονο ή Κρήτη, τα δωμάτια είναι πάρα πολύ ακριβά. 
Πάνω από 150 τη βραδιά. Ενώ μέσω πρακτορείου, έχουμε κάνει ειδικές συμφωνίες και έχουμε πάρει καλύτερες τιμές, οπότε θα βγουν κερδισμένοι», σημειώνει ο κ. Θεολόγης.
 Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ
 http://www.typosthes.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.