Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018

Στάχτες από το ηφαίστειο της Σαντορίνης βρέθηκαν στη Σμύρνη

Στάχτες από τη λάβα του ηφαιστείου της Σαντορίνης, που εξερράγη πριν από 3.600 χρόνια, ισχυρίζονται ότι βρήκαν στα ερείπια της αρχαίας Σμύρνης Τούρκοι αρχαιολόγοι.
Κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε αρχαίες κατοικίες στη Σμύρνη, βρέθηκαν, σύμφωνα με τον Τούρκο αρχαιολόγο, Τζουμχούρ Τανριβέρ, στους τοίχους τους στάχτες που χρονολογούνται από την εποχή που εξερράγη το ηφαίστειο της Σαντορίνης.
 Όπως ισχυρίζεται, οι στάχτες μεταφέρθηκαν μέσω του ανέμου έως και 270 χιλιόμετρα μακριά από το νησί της Σαντορίνης, μέχρι και τη Σμύρνη.  
Οι στάχτες προσκολλήθηκαν και εγκλωβίστηκαν μέσα στα τότε κτίσματα για να εντοπιστούν ξανά έπειτα από 3.600 χρόνια από την έκρηξη του ηφαιστείου. 
Σύμφωνα με τον Τούρκο αρχαιολόγο και τους συνεργάτες του, η ανακάλυψη αυτή θα δώσει πολλά νέα στοιχεία τόσο για το ηφαίστειο, όσο και για τις πρώτες ελληνικές πόλεις/δομές των Ελλήνων στο Αιγαίο. 
Για το πώς χτίζονταν τα σπίτια τότε, πώς ήταν η δομή μιας πόλης και από πότε οφείλει την ύπαρξή της η Σμύρνη.  
Ο Τανριβέρ υποστηρίζει ότι οι στάχτες του ηφαιστείου εξαπλώθηκαν σε όλο το Αιγαίο και η εξέτασή τους ενδέχεται να αλλάξει όλη την ιστορία της Μεσογείου. 
http://www.sigmalive.com

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.