Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

Σκορδόσουπα

Υλικά (4 Μερίδες) 
1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
2 κ.γ. ελαιόλαδο (1+1)
2 κεφάλια σκόρδο (12-15 σκελίδες το καθένα), χωρισμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1/4 κ.γ. νιφάδες τσίλι
θαλασσινό αλάτι ΧΙΩΝ χοντρό, κατά βούληση

μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
1 κ.σ. λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό (κοτόπουλου ή μοσχαριού ή λαχανικών)
4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
4 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό
2 μέτριες πατάτες, σε κύβους 
Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. 
Κόβουμε τη μια άκρη από ένα κεφάλι σκόρδο.
Βάζουμε τις σκελίδες σε ένα ταψί.
Προσθέτουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μη ροδίσει.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει, αφαιρούμε τη φλούδα από τις σκελίδες.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και 1 κ.γ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τις υπόλοιπες σκελίδες στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, μια πρέζα αλάτι, μαύρο πιπέρι και το τσίλι.
Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά , χαμηλώνουμε τη φωτιά και καλύπτουμε.
Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, για 30 περίπου λεπτά. 
Βγάζουμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το κρασί και 3 φλ ζωμό, τις πατάτες, το ψημένο σκόρδο και τα μυρωδικά, μαζί με μια γενναία πρέζα θαλασσινό αλάτι χοντρό.
Βράζουμε τη σούπα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για 15 λεπτά. 
Αφαιρούμε τα μυρωδικά και σε ένα μπλέντερ κάνουμε πουρέ τη σούπα.
Eπιστρέφουμε τη σούπα στην κατσαρόλα μαζί με άλλο 1 φλ ζωμό, αν χρειάζεται.
Δοκιμάζουμε για αλάτι, προσθέτουμε λίγο ακόμα κρασί αν χρειάζεται, μπόλικο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε με ένα κλωνάρι θυμάρι και λιωμένο μαϊντανό.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.