Υλικά:
*3 πορτοκάλια
1 κούπα ζάχαρη
*2 κούπες νερό
*150 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα πορτοκάλια, και τα κόβουμε σε φέτες. (Δεν αφαιρούμε τη φλούδα).
Σε κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Τοποθετούμε τις φέτες πορτοκάλι στο σιρόπι και βράζουμε για 10′.
Μεταφέρουμε τις φέτες πάνω σε σχάρα και τις
αφήνουμε για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες, μέχρι να στεγνώσουν, ( όχι να ξεραθούν )
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαίν μαρί.
Βουτάμε τις φέτες στη σοκολάτα και τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα .
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, έως ότου σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Διατηρούμε τις Σοκολατένιες φέτες σε αεροστεγές δοχείο, στο ψυγείο .
Alexia Papadopoulou http://mygreekitchen.gr
http://mageirikikaisintages.blogspot.gr