Θα παραγάγει ένα εύγευστο τυρί που μοιάζει με το ανθότυρο και είναι καταπληκτικό φρέσκο. Μπορείτε να το χρησιμοποιείστε στο μαγείρεμα των ιταλικών πιάτων όπως τα λαζάνια ή άλλων ζυμαρικών. Επίσης μπορείτε να το κάνετε σαν κασέρι.
Υλικά
1 κιλό γάλα φρέσκο με όλα του τα λιπαρά όχι μακράς διάρκειας
1/2 φλιτζάνι του καφέ λευκό ξύδι ή λεμόνι
1 κουταλάκι αλάτι
Παρασκευή εύκολου τυριού
1.Θερμάνετε το γάλα στους 90 βαθμούς κελσίου. Θα χρειαστείτε ένα θερμόμετρο για άλλα τυριά αλλά εδώ μπορείτε να κλείσετε τη θερμότητα αμέσως προτού να αρχίσει να βράζει το γάλα δηλαδή μόλις το δείτε να φουσκώνει.
2. Προσθέστε το ξύδι και επιτρέψτε στο μίγμα για να κρυώσει.
3. Όταν δροσίσει, χύστε το μίγμα, (που αποτελείται τώρα από το χλωροτύρι και τον ορρό γάλακτος) σε ένα τρυπητό (σουρωτήρι με μικρές τρύπες) ή ένα πάνινο ύφασμα.
4. Γυρίστε το χλωροτύρι σε ένα δοχείο και ρίξτε το αλάτι στο μίγμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο ή περισσότερο αλάτι αναλόγως πως το προτιμάτε.
Παρασκευή κίτρινου τυριού σαν κασέρι
Εάν σε αυτή τη φάση το αφήσουμε στο σουρωτήρι πιεσμένο με αρκετό βάρος από επάνω του, για 12 ώρες μέχρι να συμπιεστεί, θα δημιουργηθεί ένα υποκίτρινο είδος τυριού σαν κασέρι που είναι εξίσου απολαυστικό στη γεύση σαν ένα είδος κασεριού.
Από ένα λίτρο γάλα θα φτιάξετε 1 φλιτζάνι περίπου τυρί τύπου φρέσκιας μυζήθρας ή κασεριού.
http://www.ftiaxno.gr