Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

Τρυπάει μια Πατάτα και βάζει μέσα ένα Κλαδί. Μόλις δείτε το Λόγο, θα Ενθουσιαστείτε!

Ο πολλαπλασιασμός των φυτών είναι από αυτά τα πράγματα που φαίνονται σαν μαγικά σε όσους δεν ασχολούνται με την κηπουρική. Η ιδέα ότι μπορείς να πάρεις ένα κομμάτι ενός φυτού και να το μετατρέψεις σε πολλά φυτά φαίνεται σαν επιστημονική φαντασία παρά σαν κηπουρική πραγματικότητα.
Θυμίζει μια σκηνή από την “Fantasia” της Ντίσνεϋ όπου ο μαθητευόμενος μάγος (Μίκυ Μάους)
προσπαθεί να κόψει σε μικρά κομμάτια μια σφουγγαρίστρα με ένα τσεκούρι και καταλήγει με περισσότερες σφουγγαρίστρες. Στην πραγματικότητα, ο κήπος σας θα γίνει πιο πράσινος και πιο όμορφος αν μάθετε αυτό το κόλπο.
Δεν θα σας μάθουμε ό,τι αφορά τον πολλαπλασιασμό, αλλά θα μοιραστούμε μαζί σας ένα απλό κόλπο για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε. Μπορεί να φαίνεται κάπως παράξενο και ίσως λίγο τρελό, αλλά πιάνει!
Τα τριαντάφυλλα είναι τέλεια φυτά για πολλαπλασιασμό. Μπορείτε να κάνετε τις ρίζες να φυτρώσουν από οπουδήποτε, δηλαδή μπορείτε να φυτέψετε μερικές ακόμα καινούριες τριανταφυλλιές από αυτές που ήδη έχετε. Για να ξεκινήσετε, σκάψτε μια μικρή μακρόστενη τρύπα και βάλτε μέσα λίγη άμμο.3998
Στη συνέχεια, κόψτε μερικά κλαδιά από μια τριανταφυλλιά.4930
Το επόμενο βήμα είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα φύλλα από τα κλαδιά.5826
Αν και τα φύλλα βοηθούν στην φωτοσύνθεση και δίνουν ενέργεια στο φυτό, τραβούν επίσης πολλή υγρασία και θρεπτικά συστατικά από τις ρίζες, οι οποίες δεν έχουν βγει ακόμα! Εδώ είναι το πιο τρελό κομμάτι: κάντε μια τρύπα σε μερικές πατάτες και βάλτε μέσα τα κλαδιά.6747
Οι τρύπες θα πρέπει να είναι όσο πιο σφιχτές γίνεται για να κρατάνε την υγρασία μέσα. Κάντε την τρύπα με ένα καρφί η τρυπάνι για να μπουν τα κλαδιά. Προσοχή στα αγκάθια! Βάλτε τις πατάτες στην τρύπα που σκάψατε, με απόσταση μερικών εκατοστών και καλύψτε με χώμα7689
8639Όταν τελειώσετε θα πρέπει να προεξέχει περίπου το μισό κλαδί.
Όταν δείτε το αποτέλεσμα, θα αξίζει τον (μικρό) κόπο που κάνατε!9608
Credit: wimp.com
 http://instanews.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.