Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

Βρέθηκε η κύρια αιτία του καρκίνου. Σοκαρισμένοι οι επιστήμονες

epistimones-anakalupsan-tin-axilleio-pterna-tou-karkinou.w_lΟ σύγχρονος τρόπος ζωής είναι η κύρια αιτία του καρκίνου όπως αναφλερουν οι επιστήμονες  
Ο καρκίνος δεν οφείλεται στην τύχη αλλά κυρίως στον σύγχρονο τρόπο ζωής, ο οποίος ευθύνεται για ποσοστό έως και 90% των κρουσμάτων του, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Το εύρημα αυτό έρχεται σε απ’ ευθείας αντίθεση με εκείνο που είχε ανακοινωθεί στις αρχές του χρόνου, από μία άλλη σημαντική μελέτη.

Εκείνη η μελέτη είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα δύο τρίτα των καρκίνων οφείλονται σε τυχαία λάθη στο DNA και όχι σε παράγοντες όπως το κάπνισμα, προκαλώντας έντονες διχογνωμίες μεταξύ των ειδικών.
Η νέα μελέτη όμως, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature», χρησιμοποίησε τέσσερις διαφορετικές επιστημονικές μεθόδους για να καταλήξει στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα: μόνο το 10% έως 30% των καρκίνων είναι θέμα τύχης.
Ο καρκίνος αρχίζει όταν ένα βλαστικό κύτταρο του σώματος υποστεί βλάβη και αρχίζει να πολλαπλασιάζεται (κυτταρική διαίρεση) ανεξέλεγκτα.
Η βλάβη αυτή μπορεί να οφείλεται είτε σε εγγενείς παράγοντες οι οποίοι αποτελούν τμήμα του τρόμου λειτουργίας του οργανισμού ή σε εξωγενείς παράγοντες.

Ενδογενής παράγοντας είναι λ.χ. οι τυχαίες μεταλλαγές που συμβαίνουν στα γονίδια κάθε φορά που διαιρείται (πολλαπλασιάζεται) ένα κύτταρο, ενώ εξωγενείς παράγοντες είναι το κάπνισμα και η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου.
Η διχογνωμία στην επιστημονική κοινότητα είναι ποιοι απ’ όλους έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα.
Γιατροί από το Κέντρο Καρκίνου Stony Brook, στη Νέα Υόρκη, αποφάσισαν να εξετάσουν το θέμα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, χρησιμοποιώντας μαθηματικά μοντέλα, πληθυσμιακά στοιχεία και γενετικά δεδομένα.

Όπως και να το εξέταζαν, κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι το 70% έως 90% του κινδύνου αναπτύξεως καρκίνου οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, με τον σύγχρονο τρόπο ζωής να είναι ο χειρότερος απ’ όλους.
Όντως, η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, το στρες και η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελούν τους κύριους συμβάλλοντες παράγοντες για τους καρκίνους του πνεύμονα, του μαστού και του προστάτη, λένε.
«Ο κόσμος πρέπει να πάψει να κρύβεται πίσω από την κακή τύχη και να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γιουσούφ Χανούν, διευθυντής του Stony Brook. «Δεν μπορεί να καπνίζει και, αν πάθει καρκίνο, να κατηγορεί την κακή του τύχη»
Η σχέση του εγγενούς κινδύνου με τον τρόπο ζωής, μοιάζει με την ρώσικη ρουλέτα. Ο εγγενής κίνδυνος είναι η μία σφαίρα σε ένα πιστόλι. Αν κάποιος προσέχει τον τρόπο ζωή του, θα διατηρήσει κενούς τους υπόλοιπους έξι θαλάμους του όπλου».
Αν, όμως, καπνίζει, θα βάλει ακόμα δύο ή ίσως και τρεις σφαίρες στο όπλο, οπότε θα πρέπει να παίξει ρώσικη ρουλέτα με μισογεμάτο όπλο. Ασφαλώς και θα υπάρχει ακόμα η περίπτωση της τύχης, αλλά έχει αλλάξει τις πιθανότητες εις βάρος του».
Πηγή : Web Only
 http://olastifora.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.