Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Τέλος στα μυρμήγκια! Δείτε πως θα ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι σας !

Τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι, δεν υπάρχει κάτι πιο ενχολητικό από τα μυρμήγκια που θα κατακλύσουν τον κήπο και το σπίτι μας. Ο λόγος αυτής της “επιδρομής» είναι προφανώς η αναζήτηση τροφής, οπότε πέρα από την προφανή συμβουλή του να καλύπτετε το φαγητό σας και να χρησιμοποιείτε κάδους απορριμμάτων με καπάκι, θα σας παρουσιάσουμε μερικά ακόμα tips χωρίς καμία χρήση
χημικών!
1. Μαγειρική σόδα και ζάχαρη άχνη Ανακατέψτε ίσες ποσότητες των δύο συστατικών και τοποθετήστε μικρές ποσότητες στις γωνίες που ναι μεν δεν επισκέπτεστε συχνά, αλλά έχετε παρατηρήσει μυρμήγκια να παρελαύνουν. Αυτό θα τα τραβήξει και θα αρχίσουν να μεταφέρουν την τροφή στις φωλιές τους χωρίς να ενοχλούν.
Είναι πολύ σημαντικό η ζάχαρη να είναι άχνη γιατί δε θα μπορούν να τη διαχωρίζουν από τη σόδα. Η τελευταία, αφότου καταναλωθεί, θα τους προκαλέσει αέρια, επειδή όμως ο οργανισμός τους δε μπορεί να το αποβάλλει, όπως ο δικός μας, στο τέλος θα πεθάνουν.
2. Ξύδι Απλά ψεκάστε στην είσοδο της φωλιάς τους, τα κουφώματα και τις γωνίες του σπιτιού σας και η έντονη μυρωδιά θα τα απωθήσει. Μπορείτε επίσης να αραιώσετε μηλόξυδο σε ίση ποσότητα νερό και να ψεκάσετε όπως πριν. Αυτό δε θα τα σκοτώσει, αλλά θα τα αποτρέψει από το να επιστρέψουν.
3. Αλάτι ή πιπέρι Βράστε νερό και προσθέστε αρκετό αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί, τοποθετήστε το σε ένα μπουκάλι και ψεκάστε στα σημεία που συνήθως 
4. Σαπούνι Το υγρό πιάτων είναι πολύ βλαβερό για τα μυρμήγκια γιατί τους προκαλεί αφυδάτωση. Μπορείτε να το ψεκάσετε διαλυμένο σε νερό.
5. Λεμόνι Ο χυμός λεμονιού εμποδίζει τις ανιχνευτικές τους ικανότητες, οπότε το αποφεύγουν.
Πηγή
 http://olasimera.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.