Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Αναγνώριση φλέβας: η νέα μέθοδος ανάληψης μετρητών

Οι κάρτες ανάληψης μετρητών πιθανόν σε λίγο καιρό να αποτελούν μια παρωχημένη μέθοδο συναλλαγής με τα μηχανήματα ATM των τραπεζών, και αυτό θα οφείλεται σε....
μια νέα τεχνολογία, ονόματι VEIN ID, που 'διαβάζει', μέσω υπερύθρων, το σχηματισμό των φλεβών στο δάκτυλο του χρήστη. 
 Τα νέα μηχανήματα ATM με τους 'σαρωτές φλέβας', θα κάνουν φέτος το πανευρωπαϊκό τους ντεμπούτο στην Πολωνία, όπου και πρόκειται να εγκατασταθούν 2.000 μηχανήματα με τη νέα τεχνολογία σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ και εμπορικά κέντρα της χώρας. 
Το λανσάρισμα της νέας μεθόδου ανάληψης μετρητών, θα υποστηριχθεί με μια διαφημιστική καμπάνια που θα έχει ως κεντρικό της μήνυμα τη φράση "μετρητά με το δάκτυλο". Η εταιρεία Hitachi, που βρίσκεται πίσω από τα νέα μηχανήματα ATM με το σύστημα αναγνώρισης φλεβών, τα οποία λειτουργούν ήδη με επιτυχία στην Ιαπωνία, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να διαβάζει το δακτυλικό αποτύπωμα του κάθε χρήστη, αλλά τους σχηματισμούς των φλεβών κάτω από το δέρμα, οι οποίοι αποτελούν την "ασφαλή ταυτότητα κάθε χρήστη". 

Οι φλεβικοί σχηματισμοί, προσθέτει η εταιρεία, αποτελούν μια ασφαλέστερη μέθοδο ταυτοποίησης, αφού παραμένουν σταθεροί σε ολόκληρη τη ζωή ενός ατόμου.


 Για να λειτουργήσει η νέα μέθοδος οι χρήστες θα πρέπει να έχουν καταχωρήσει μια "ακτινογραφία" του δακτύλου τους στο αρχείο της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται. Ειδικοί αναφέρουν πάντως, ότι η νέα τεχνολογία εγείρει ηθικά ζητήματα, ιδίως λόγω της καταχώρησης βιομετρικών δεδομένων των πελατών τους. 
Πηγή: www.lifo.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.