Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Γιατί δεν περπατάνε τα μωρά;

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί δεν περπατάνε τα μωρά, εάν δεν φτάσουν στον πρώτο χρόνο της ζωής τους;
Οπως απαντά ο δρ Τζόζεφ Χίγκινς, καθηγητής Παιδιατρικής Νευρολογίας στο Κέντρο για την Υγεία των Παιδιών Κομάνσκι του Πανεπιστημίου Weill Cornell, η βάδιση καθυστερεί έως τους 11-12 μήνες της ζωής για πολλούς λόγους.
Ένας είναι πως η εγκεφαλική μάζα είναι μικρή στα μωρά και εάν δεν αναπτυχθεί όσο χρειάζεται, δεν είναι δυνατή η βάδιση.
Ένας άλλος λόγος είναι η ελλιπής ανάπτυξη ενός μηχανισμού που βρίσκεται

στο έσω ους και μας επιτρέπει να αντιληφθούμε πού βρίσκεται το σώμα, ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε στα πόδια μας.
Και ένας τρίτος είναι ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος πρέπει να αποκτήσει αρκετή μυελίνη μετά τη γέννηση. Η μυελίνη είναι το λιπώδες περίβλημα που προστατεύει τις νευρικές ίνες και επιτρέπει τη μετάδοση χημικών μηνυμάτων μεταξύ των νευρικών κυττάρων. Εάν ο εγκέφαλος δεν διαθέτει αρκετή μυελίνη, δεν μεταδίδονται οι «εντολές» για βάδιση στα πόδια κι έτσι ένα μωρό δεν μπορεί να περπατήσει.
eimaimama.blogspot.com

 http://kiou-kirbiologia.blogspot.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.