Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Γυμναστική στη θάλασσα

8D73EFDE37FBB46BB90DD30D54EAE434.jpg   Τώρα στις διακοπές επιδοθείτε άφοβα στο κολύμπι (ύπτιο, ελεύθερο ή πρόσθιο), καθώς με αυτό γυμνάζεται ολόκληρο το σώμα. Αν θέλετε όμως να διατηρηθείτε σε ακόμα καλύτερη φόρμα, οι ειδικοί συστήνουν γυμναστική στη θάλασσα.
Ασκήσεις στα…βαθιά
Αν δεν φοβάστε τα βαθιά, μπορείτε να ασκηθείτε εκεί με τη βοήθεια ενός φουσκωτού στρώματος:

Στηριχθείτε με τα χέρια στο στρώμα και κάντε ασκήσεις για τα πόδια σας (προσαγωγούς-απαγωγούς), πιέζοντας προς τα μέσα ή έξω το νερό.
Αν θέλετε να γυμνάσετε τους μηρούς, κλοτσήστε το νερό μπροστά ή αγκαλιάστε το στρώμα κάνοντας ποδήλατο για να βγείτε στα ρηχά.
Μην ξεχάσετε τους κοιλιακούς σας. Φέρτε τα πόδια σε ορθή γωνία με το υπόλοιπο σώμα και κάντε μπροστινά και πλαϊνά ψαλίδια, καθώς και ποδήλατο.
Όσοι είστε σε καλή φυσική κατάσταση (με ή χωρίς ζώνη επίπλευσης-σωσίβιο) μπορείτε να κάνετε τις ίδιες ασκήσεις ή ακόμη περισσότερες περπατώντας μέσα στο νερό, χρησιμοποιώντας έτσι με μεγαλύτερη ένταση τα χέρια, τα πόδια, τους κοιλιακούς και την πλάτη.
Ασκήσεις στα…ρηχά
Βγαίνοντας στα ρηχά (νερό μέχρι το στέρνο), προσπαθήστε να περπατήσετε ή τρέξτε. Με την αντίσταση που θα δεχθείτε και την πίεση που θα δημιουργηθεί θα γυμναστούν τα χέρια, οι μηροί, η πλάτη σας καθώς και οι κοιλιακοί.
Πάρτε μια ανάσα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα πλαστικά μπουκαλάκια του νερού για να κάνετε ασκήσεις για τα χέρια σας. Πιέζοντας πάνω ή κάτω το νερό γυμνάζεται αντίστοιχα τους δικέφαλους ή τους τρικέφαλους.
Κρατώντας με τα χέρια σας ψηλά τα μπουκαλάκια, ανοίξτε ή κλείστε τα χέρια σας γυμνάζοντας έτσι αντίστοιχα το στέρνο ή την πλάτη σας.
Αν θέλετε να χαλαρώσετε, επιπλεύστε ανάσκελα και προσπαθήστε να ηρεμήσετε παίρνοντας ρυθμικές αναπνοές.

Παιχνίδια στην…αμμουδιά

Η άμμος προσφέρεται για πολλά παιχνίδια. Μπορείτε, για παράδειγμα, να παίξετε βόλεϊ με ή χωρίς φιλέ ή ρακέτες με δυο ή τέσσερα άτομα, αθλήματα δηλαδή που δυναμώνουν πόδια, χέρια, πλάτη και κοιλιακούς.
Επίσης, μπορείτε να βγείτε για τρέξιμο στην παραλία το πρωί ή αργά το απόγευμα, αφού τότε έχει λιγότερο κόσμο και ζέστη. Αν κουραστείτε, σταματήστε και κάντε μερικές ασκήσεις για τα χέρια και τα πόδια. Αν θέλετε, χρησιμοποιήστε μια ξύλινη ράβδο για να γυμνάσετε τους κοιλιακούς, τα χέρια και τους γλουτούς.
Αν πάτε σε οργανωμένες παραλίες, μπορείτε να νοικιάσετε wind surf ή σκι θαλάσσης, που εξασκούν σχεδόν ολόκληρο το σώμα.
Μην ξεχάσετε, τελειώνοντας τη γυμναστική, να κάνετε κάποιες ασκήσεις στρέτσινγκ (διατατικές) για τους μυς που εξασκήσατε.
Πηγή: belife.gr 
 http://medicalnews.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.