Γιατί πολύ απλά ”πιστεύει” ότι αφού ερεθίστηκαν οι απολήξεις αυτών των νεύρων, τότε η ουσία ίσως είναι επικίνδυνη.
Έτσι ο μόνος τρόπος που ξέρει για να την αποβάλλει, είναι το φτέρνισμα!
Το πιπέρι λοιπον, περιέχει μία ουσία που ονομάζεται πιπερίνη. Αν εισπνεύσουμε την ουσία αυτή, τότε θα ερεθίσει τις απολήξεις των νεύρων του βλενογόνου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει το φτέρνισμα!
Αν και δεν είναι επικίνδυνη η πιπερίνη, όπως και άλλες ουσίες, από τη στιγμή που ερεθίζουν τις απολήξεις των νεύρων του βλεννογόνου, χτυπάει το καμπανάκι!
Έτσι απλά!
Τώρα, από το στόμα αν εισπεύσουμε πιπέρι (άλλο να το φάμε και άλλο να το εισπνεύσουμε), είναι πολύ πιθανόν να μη φτερνιστούμε, γιατί πολλές φορές θα τύχει να μην έρθει σε επαφή το πιπέρι με τις απολήξεις νεύρων του βλεννογόνου.